Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 şirket izaha davet edilecek

Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 şirket izaha davet edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yeni adımlar atılacağını açıkladı. Detaylar haberimizde..

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 şirket izaha davet edilecek
KAYNAK: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programı başlatacağını duyurdu. Bakan Şimşek, "Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükellefleri korurken, çok kazanan ancak az vergi ödeyen mükelleflerin takibini bırakmıyoruz." dedi.

Vergi denetimlerinin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Konya gibi büyük şehirlerde yoğunlaşacağı ve ilerleyen süreçte ülke geneline yayılacağı açıklandı.

Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 şirket izaha davet edilecek

3 Bin 400 Şirket İzaha Davet Edilecek

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yapılan risk analizleri sonucunda, riskli olduğu tespit edilen 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek. Bu süreçte vergi matrahını aşındıran enflasyon düzeltmeleri ve kayıt dışı hasılat gibi konuların mükelleflerden açıklanması istenecek. Şimşek, sosyal medya gelirlerinin beyan edilmemesinin de izaha davet konuları arasında olduğunu belirtti.

İlk hesaplamalara göre, izaha davet edilecek şirketlerin toplamda 23 milyar liralık vergi matrah farkını eksik beyan ettiği tespit edildi.

Dürüst Mükellefler Korunacak

Bakan Şimşek, izaha davet sonucunda mükelleflerden elde edilecek verginin kamuya geri kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti. İzahları yeterli bulunan mükellefler, vergi inceleme sürecinden kurtulacak. Ancak izah vermeyen ya da verdikleri izah yeterli bulunmayan şirketler vergi incelemesine tabi tutulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlber Ortaylı'dan çağrı: Zeytinlik alın zeytin yetiştirin

İlber Ortaylı'dan çağrı: Zeytinlik alın zeytin yetiştirin