Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Asgari ücrette son düzlük: Uzmanlar zam oranlarını açıkladı

Asgari ücrette son düzlük: Uzmanlar zam oranlarını açıkladı

Asgari ücret zam beklentileri yükseliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve Deutsche Bank, 22 bin TL seviyelerinde zam öngörüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücrette son düzlük: Uzmanlar zam oranlarını açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Ocak ayına sayılı günler kala asgari ücret tespit komisyonunun toplanması bekleniyor. Zam oranları ile ilgili tartışmalar devam ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve Deutsche Bank'tan gelen tahminler gündemi şekillendiriyor. Erdursun, yüksek oranda zam beklenmemesi gerektiğini belirtirken, zammın 22 bin TL seviyelerinde olacağını öngördü.

Asgari ücrete zam beklentileri yükseliyor

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasına az bir süre kalmışken, hükümetin ve işverenlerin tavrı merakla bekleniyor. TÜRK-İŞ'in beklentileri doğrultusunda uzmanlar da tahminlerini paylaşıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hem YouTube kanalında hem de katıldığı canlı yayınlarda asgari ücret ile ilgili görüşlerini aktardı.

Deutsche Bank ve uzmanların tahminleri

Deutsche Bank’ın asgari ücret için yaptığı tahmin yüzde 25-30 oranında. Bu tahminin ardından Erdursun, maaşların 22 bin TL seviyelerine çıkabileceğini ifade etti. Erdursun, 2025 yılı enflasyon tahmininin yüzde 17.5 olduğunu belirterek, bu hedefin tutturulabilmesi için yüksek zamların yapılmayacağını dile getirdi.

Asgari ücret artış tablosu

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un oluşturduğu maaş tablosuna göre:

Yüzde 20 zam olursa: 20.400 TL
Yüzde 25 zam olursa: 21.250 TL
Yüzde 30 zam olursa: 22.100 TL
Yüzde 35 zam olursa: 22.950 TL
Asgari ücret 22 bin TL olabilir

Erdursun, işverenlerin yüzde 20-25 arasında bir zam teklifi sunacağını ve son aşamada yüzde 30'luk bir artışın gerçekleşebileceğini belirtti. Bu durumda asgari ücretin 22 bin TL civarında olacağını öngördü. Son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini ekleyen Erdursun, erken seçim ihtimali olmadığı için daha yüksek bir zam beklenmediğini de ifade etti.

30 bin TL asgari ücret mümkün değil

Asgari ücretin en az 30 bin TL olması gerektiğini savunan Erdursun, bu seviyenin gerçekleşmesi için yüzde 77’lik bir zam yapılması gerektiğini belirtti. Ancak bunun mümkün olmadığını ve 22 bin TL bandında kalınacağını öngördü. Erdursun, geçmiş yıllarda daha yüksek oranlarda zamların yapıldığını, ancak günümüzde oransal artışların değer kazandırmadığını söyledi.

Çalışanlar 30 bin TL bekliyor ama gerçekçi değil

Erdursun, çalışanların 30 bin TL asgari ücret beklentisinin gerçekçi olmadığını belirtti. Yüzde 70 zam yapılması gerektiğini, ancak bunun mevcut koşullarda mümkün olmadığını vurguladı. Ayrıca TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının gerçekçi olmadığını ve asgari ücretlilerin memnun kalmayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da motosiklet kazası: Genç kız panikleyip motosikleti devirdi

Antalya'da motosiklet kazası: Genç kız panikleyip motosikleti devirdi