Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Diyarbakır'da 12.500 Dolarlık Kripto Vurgunu Parmak İziyle Çözüldü

Diyarbakır'da 12.500 Dolarlık Kripto Vurgunu Parmak İziyle Çözüldü

Diyarbakır’da sevgili tuzağına düşürülen bir kişinin kripto para hesabındaki 12 bin 500 dolar, dolandırıcılar tarafından boşaltıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır'da 12.500 Dolarlık Kripto Vurgunu Parmak İziyle Çözüldü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır’da sevgili tuzağına düşürülen bir kişinin kripto para hesabındaki 12 bin 500 dolar, dolandırıcılar tarafından boşaltıldı. 

Polis, şüphelileri parmak izinden tespit ederek çetenin peşine düştü.

Diyarbakır'da kripto para dolandırıcılığı ortaya çıktı

Diyarbakır’da yaşanan dolandırıcılık olayında, A.T. isimli bir vatandaş, kripto para hesabında 12 bin 500 doların kaybolduğunu fark edince polise başvurdu. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçerek olayın detaylarını araştırmaya başladı. Yapılan incelemelerde, dolandırıcılığın arkasında bir sevgili tuzağının olduğu belirlendi.

Şüpheliler tespit edildi

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmaya göre, A.T.'nin sevgilisi Ö.Ç., A.T. eve gelmeden önce arkadaşı M.P.'yi eve sakladı. A.T. sevgilisi Ö.Ç. ile vakit geçirirken, M.P. ise A.T.’nin cep telefonunu ele geçirerek kripto para hesabını boşalttı. Ardından, Ö.Ç. "kuzenim geldi" diyerek A.T.'yi evden gönderdi.

Tuzağın ayrıntıları çözüldü

Ö.Ç. ve M.P.'nin tuzağına düşen A.T., eve gelen ve kuzen rolüne bürünen bir başka şüpheli U.R.A. tarafından dışarı çıkarıldı. A.T.'nin evden çıkmasının ardından, dolandırıcılar ortadan kayboldu. Ancak polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelilerin apartmana girerken aynı zile bastığını tespit etti. Olay yerinden alınan parmak izi sayesinde çetenin izine ulaşıldı.

Kaçan şüpheliler yakalandı

Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, kaçmaya çalışan şüphelilerden biri olan M.P., Sivas'ta gece geç saatlerde yakalandı ve Diyarbakır’a getirildi. Olayla bağlantılı olarak sevgilisi Ö.Ç. de gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayda yer alan diğer detaylar

Bu arada, U.R.A.'nın olay günü cezaevinden izinli olarak çıktığı ve dolandırıcılık olayına karıştıktan sonra tekrar cezaevine döndüğü öğrenildi. Diyarbakır’da yaşanan bu kripto para dolandırıcılığı, polis ekiplerinin dikkatli çalışmaları sayesinde kısa sürede çözüldü ve sorumlular adalete teslim edildi.

Ö.Ç. 'kuzenim geldi' yalanıyla sevgilisi A.T.'yi evden kovdu

Kuzen rolüne giren U.R.A. zile basıp eve gelerek mağdurun evden kaçmasına sebep oldu. Mağdur evden kaçınca, şüpheliler de sırra kadem bastı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin apartmana girerken aynı zile bastığını gördü ve zilden parmak izi alan ekipler şebekeyi ortaya çıkardı.

Polis ekipleri kaçmakta olan şüpheli şahıslardan birini gece geç saatlerde Sivas'ta yakaladı ve Diyarbakır'a getirdi. Şebeke içindeki Ö.Ç. ile gözaltına alınan diğer şüpheli M.P., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, U.R.A.'nın o gün izinli olarak cezaevinden çıktığı ve daha sonra girdiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Kozan'da ekmek fırınlarında şafak denetimi yapıldı

Adana Kozan'da ekmek fırınlarında şafak denetimi yapıldı