Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Karadeniz'de çay sezonu hazırlıkları başladı

Karadeniz'de çay sezonu hazırlıkları başladı

Doğu Karadeniz'de çay sezonu öncesi müstahsiller, hazırlıklara başladı. Çay fiyatları ve girdi maliyetleri üzerine beklentiler artıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Karadeniz'de çay sezonu hazırlıkları başladı
KAYNAK: İHA

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde çay sezonunun başlamasıyla birlikte çay müstahsilleri, çaylıklarda bakım, budama ve gübreleme çalışmalarına hız verdi. Sezona hazırlık kapsamında çay üreticileri, öncelikle çaylarını budayarak işe koyuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Çay İşletmeleri Müdürlüğü (ÇAYKUR), çay üreticilerine destek olmak adına tarım arazilerinde budama çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Gübreleme İşlemleri Devam Ediyor

Budama işleminin ardından çay tarım arazilerinde gübreleme işlemleri başladı. Çayın sağlıklı bir şekilde büyümesi ve verimli bir sezon geçirilmesi için çay müstahsilleri, gübreleme sürecine özel bir önem veriyor. Bu adımların tamamlanmasının ardından çay hasadı için bekleyiş başlıyor.

Üreticiler, Açıklanacak Çay Fiyatını Merakla Bekliyor

Öte yandan, Rizeli çay üreticileri, açıklanacak olan çay taban fiyatını merakla bekliyor. Çay fiyatının, girdi maliyetlerini karşılayacak düzeyde olmasını isteyen üreticiler, sezon öncesi belirsizliklerin giderilmesini talep ediyor.

Üreticilerin Fiyat Beklentileri

Çay üreticileri, girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte çay fiyatının belirlenmesinde önemli bir role sahip olan gübre fiyatlarına da dikkat çekiyor. Gübre fiyatlarının artması ve işçilik maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çay fiyatının en az 20 TL olması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Fatih Ferah, gübre fiyatlarının arttığını ve çay fiyatının en az 20-22 TL olması gerektiğini belirtiyor. Ayşe Kalça ise gübre ve işçilik maliyetlerinin artmasıyla birlikte çay fiyatının en az 20 TL olması gerektiğini ifade ediyor. Bilhan Büyükyazıcı da gübreleme işlemlerinin başladığını ve çay fiyatının en az 25 TL olması gerektiğini dile getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekne alabora oldu: 94 ölü

Tekne alabora oldu: 94 ölü