Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Fatih Portakal net zammı canlı yayında açıklandı! Emekliye yüzde 37 sınırlaması yok

Fatih Portakal net zammı canlı yayında açıklandı! Emekliye yüzde 37 sınırlaması yok

Fatih Portakal, asgari ücret ve enflasyon açıklamalarının ardından, emekli zammıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Açıklamaya göre, emeklilere yapılacak net zam konusunda detaylar belirleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih Portakal net zammı canlı yayında açıklandı! Emekliye yüzde 37 sınırlaması yok

Sözcü TV'nin haberine göre, emekli vatandaşlar, mikrofon uzatılmasının ardından, hükümetin açıklamalarına tepki göstererek, 'Alsan ne olur, almasan ne olur', 'Aylıkların oransal artışı gerekiyor' gibi taleplerde bulundu. Emekli aylıklarının enflasyon karşısındaki yetersizliği vurgulandı.

Fatih Portakal net zammı canlı yayında açıklandı! Emekliye yüzde 37 sınırlaması yok

Haberde, TÜİK'in yüzde 37,57'lik enflasyon rakamıyla karşılaştırıldığında, emekli aylıkları arasındaki uçurumun, emeklilerin geçim sıkıntısını artırdığı belirtiliyor.

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında enflasyon karşısında artan bu uçurumu değerlendirerek, düzenlemenin meclise sunulması gerektiğini belirtti. Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya son noktayı koyacağını ifade etti. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'nin üzerine çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini ve düzenlemenin yasalaşmasının ardından emeklilere maaş farkının ödenebileceği müjdesini verdi.

Fatih Portakal, emekli maaşlarındaki olası zammı değerlendirerek, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine hitap ederek, 'Zam kesinlikle yapılacak' ifadesini kullandı. Zam oranının artacağını belirten Portakal, 'Endişe etmeyin, çıkacak olan oran yüzde 37,57 ile sınırlı kalmayacak' şeklinde konuştu.

Emekliler, zam miktarını ve alacakları tarihleri merakla beklerken, gazeteci Fatih Portakal, 'Zam oranı en az memur ve asgari ücretli kadar olmalı. Ay sonuna kadar yetişebilir, emekli maaşları önce verilir, ardından da ay bitmeden farklar hesaplara yatırılır' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Songül Karlı’nın Cesur Pozları Sosyal Medyayı Salladı!

Songül Karlı’nın Cesur Pozları Sosyal Medyayı Salladı!