Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Fatih Portakal açıkladı! Emekli Maaşlarında 'Ali Cengiz Oyunu' Ortaya Çıktı!

Fatih Portakal açıkladı! Emekli Maaşlarında 'Ali Cengiz Oyunu' Ortaya Çıktı!

Fatih Portakal, gizli kalan emekli maaşı artışını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih Portakal açıkladı! Emekli Maaşlarında 'Ali Cengiz Oyunu' Ortaya Çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 artış yapılacağını duyurdu ve böylelikle emekli maaşlarında artış oranının yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya çıkarıldığını açıkladı. Ancak, bazı emeklilerin bu artıştan memnun olmaması üzerine Erdoğan'ın talimatıyla bir ek zam daha yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu ek zamla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artışın ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini belirtti. Bakan Işıkhan ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik bu zam oranının memur emeklileriyle eşitlendiğini vurguladı.

Gazeteci Fatih Portakal, bu zam kararının ardından "Ali Cengiz oyunu" olarak nitelendirdiği bir durumu ifşa etti. Portakal, Mart ayında yapılması beklenen zamların şimdiden gerçekleştirildiğini ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerine yönelik artışın yüzde 49,25'e çıkarıldığını söyledi.

Portakal ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için mücadele edeceklerini ifade etti. Açlık sınırının 15 bin TL olduğunu belirterek, en düşük emekli aylığının 10 bin TL'ye çıkarıldığını ve bu durumun 6700 TL'ye kadar kök maaşı olanları etkilemeyeceğini dile getirdi. Bu durumu "çok büyük bir Ali Cengiz oyunu" olarak nitelendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarıyer'deki Silahlı Saldırıdaki  'Mami' Kim?

Sarıyer'deki Silahlı Saldırıdaki 'Mami' Kim?