Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ENAG ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

ENAG ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre, ağustosta E-TÜFE yüzde 3,47 arttı. Yönetilen ve yönlendirilen kalemlerde en yüksek artış yaşandı. İstanbul'da ise perakende fiyatlar yüzde 1,73 yükselirken, toptan fiyatlar yüzde 0,98 arttı. (44 kelime)

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ENAG ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Bağımsız araştırmacılar tarafından oluşturulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'ın Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) raporuna göre, ağustos ayında enflasyon yüzde 3,47 arttı. E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı ise yüzde 90,35 seviyesinde gerçekleşti.

ENAG Raporuna Göre En Yüksek Artış "Yönetilen" ve "Yönlendirilen" Kalemlerinde

ENAG'ın raporuna göre alt gruplara bakıldığında, en yüksek artış yüzde 11,39 ile "yönetilen", "yönlendirilen" ve "diğer" kalemlerinde yaşandı. Diğer taraftan en fazla aylık düşüş ise yüzde 0,00 ile sağlık grubunda gözlendi. ENAG'ın daha önce açıkladığı temmuz verilerine göre, E-TÜFE o dönemde yüzde 5,91 artmıştı. E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı ise yüzde 100,88 olarak kaydedilmişti.

İstanbul'da Enflasyon Eğilimleri

İstanbul'da da enflasyon eğilimleri kendini göstermeye devam ediyor. Perakende fiyat hareketlerini yansıtan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,73 artış gösterirken, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,98 arttı. Ayrıca İstanbul Ticaret Odasının 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki yılın ağustos ayına göre yüzde 61,57, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 46,87 olarak değişim gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1969 Türkiye Güzeli Simla Kantarcıoğlu Hayatını Kaybetti

1969 Türkiye Güzeli Simla Kantarcıoğlu Hayatını Kaybetti