Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Emekliye ek zam düzenlemesi Meclis komisyonundan geçti

Emekliye ek zam düzenlemesi Meclis komisyonundan geçti

En düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ve SSK - Bağkur emekli maaşlarında ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifinde önemli gelişme...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliye ek zam düzenlemesi Meclis komisyonundan geçti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme ile SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılması ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılması öngörüldü. Kabul edilen önergeye göre, yılın ilk yarısı için yapılacak yüzde 37,57 olan zam oranına yüzde 5'lik artış eklenecek, böylece zam oranı 42,57'ye yükselecek. En düşük emekli aylığı da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkacak. Yüzde 5'lik zamlar ocak ayından itibaren geçerli olacak.

AK Parti'nin 15 Ocak'ta TBMM'ye sunduğu Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon görüşmeleri sırasında AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı SGK ve BAĞKUR emeklilerine ek yüzde 5 zam önergesini kanun teklifine eklemek için önerge verdi ve bu önerge kabul edildi.

Kabul edilen önergeye göre, yılın ilk yarısı için öngörülen yüzde 37,57 zam oranına yüzde 5 eklenerek zam oranı yüzde 42,57'ye çıkarıldı. En düşük emekli aylığı ise 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Ek yüzde 5'lik zam, Ocak 2024 tarihinden itibaren emekli maaşlarına yansıtılacak.

Kanun teklifinin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırmızı bültenle aranan DE*Ş üyesi kıskıvrak yakalandı

Kırmızı bültenle aranan DE*Ş üyesi kıskıvrak yakalandı