Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ATSO Güneş Enerjisi ile Enerji Tasarrufu Sağladı

ATSO Güneş Enerjisi ile Enerji Tasarrufu Sağladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), gerçekleştirdiği Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile enerji tüketimini yüzde 40 oranında azalttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATSO Güneş Enerjisi ile Enerji Tasarrufu Sağladı
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), gerçekleştirdiği Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile enerji tüketimini yüzde 40 oranında azalttı. Bu proje, ATSO’nun çevreye duyarlı kurum politikası ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hayata geçirildi.

GES Projesi ile Karbondioksit Salınımı Azaltıldı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “ATSO hizmet binasında, 124,48 ton karbondioksit gazının atmosfere salınımını ve yılda kullandığımız elektrik enerjisini üretmek için gerekli olan 398 adet ağacın kesilmesini engelledik” dedi. Bahar, bu yatırımla 6 ayda 124,48 ton karbondioksit salınımını engelleyerek, elektrik enerjisini üretmek için gerekli olan 398 adet ağacın da kesilmesinin önüne geçtiklerini belirtti.

Güneş Enerjisi Sistemleri Yaygınlaşıyor

ATSO, güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşması için bir yol haritası belirledi. Bu kapsamda, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çatılarına ilimizde üretim yapan CW Enerji firmasından oldukça düşük bir maliyetle 456 adet güneş paneli yerleştirildi. Bu paneller ile 6 ayda 124,48 ton karbondioksit gazının atmosfere salınımını ve yılda kullandığımız elektrik enerjisini üretmek için gerekli olan 398 adet ağacın kesilmesi engellendi.

Antalya, Güneş Enerjisi Üretiminde İlk 5’e Girecek

Başkan Bahar, Antalya’da faaliyet gösteren firmaların dünya pazarında öncü olması için ATSO olarak çalışmalarını gayretle sürdürdüklerini belirtti. Bahar, “2022 yılında Türkiye’de kurulu elektrik gücünün yaklaşık yüzde 4,7’sini oluşturan güneş enerji sistemlerinin payının 2023 yılında toplam yüzde 9,4 oranına ulaşması büyük bir adım. Biz Antalya olarak 262,2 MW Kurulu güç ile 9’uncu sıradayız. Yapacağımız çalışmalar ile önümüzdeki yıllarda ilk beşe girmeye çalışacağız” dedi.

Yenilenebilir Enerji Yaygınlaştırılacak

Başkan Bahar, temiz enerjiyi Antalya iş dünyasına yaygınlaştırmak amacıyla Bakanlık nezdinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bahar, “Kültür ve Turizm Bakanımızla da güneş enerjisi ve enerji depolama sistemleri konusunu görüştük. Güneş enerjisi yatırımları bizim çabalarımızın da sonucu olarak hem sanayide hem turizmde nispeten kolaylaştı. Şimdi ayrıca Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi düzenlemesiyle enerji depolama yatırımlarının da önü açıldı” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Elektrikli Scooter Denetimi Ceza Yağdı

Antalya’da Elektrikli Scooter Denetimi Ceza Yağdı