Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ATSO Başkanı Ali Bahar: Faiz Artışlarının Sonuna Yaklaşıldı

ATSO Başkanı Ali Bahar: Faiz Artışlarının Sonuna Yaklaşıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yılın ilk toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkardığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATSO Başkanı Ali Bahar: Faiz Artışlarının Sonuna Yaklaşıldı
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yılın ilk toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkardığını belirtti. Bahar, “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.

Faiz Artışları ve Dezenflasyon

Bahar, sağlıklı bir dezenflasyon süreci için faiz artışlarını başından beri yerinde bir uygulama olarak gördüğünü, ancak enflasyonla mücadelede faiz artışlarının tek başına yeterli olmayacağını belirtti. Bahar, bu kararların yapısal reformlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Faiz Artışlarının Etkisi

Bahar, geçen yıl Haziran ayında başlayan faiz artışları ile birlikte, politika faizinin üst üste sekizinci kez artırılarak yüzde 45’e çıktığını belirtti. Bahar, “Artık aylık enflasyon rakamlarında belirgin bir yavaşlama sürecine girdiğimizi görebiliyoruz. Ancak geçen yılın ilk aylarında yüksek seyreden aylık enflasyon nedeniyle yıllık enflasyonun birkaç ay daha artabileceğini, Mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra yılın ikinci yarısında kademeli olarak düşüş trendine gireceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Finansmana Erişim ve Kredi Maliyetleri

Bahar, finansman yetersizliği olmamasına rağmen artan faiz oranlarının finansman maliyetlerini ciddi anlamda artırdığına dikkat çekti. Bahar, “Reel faiz dengesizliğinin giderilmesi ile birlikte de bankaların ticari kredi limitlerini artırmasını beklemekteyiz. Sonuç olarak kredi maliyetleri yükselmiş olsa da, finansmana erişimin nispeten daha kolay olacağı bir döneme girmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Ekonomik İyileşme ve Teşekkür

Bahar, tünelin sonundaki ışığı gördüklerini ve zor günlerin geride kaldığını belirtti. Bahar, “Yaklaşık sekiz aydan bu yana, iç talepteki canlı büyümenin ani bir frenle değil kademeli olarak yavaşlatılması gerektiğini ifade ettik. Şu ana kadar izlenen politikalar bu yönde ilerledi ve iş dünyamız ekonomimizdeki yavaşlamadan olumsuz etkilenmedi. Gösterdikleri duyarlılık için ekonomi yönetimimize bu anlamda teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Restoranda Yangın Paniği

Alanya’da Restoranda Yangın Paniği