Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi AK Parti'nin yeni yargı paketi detayları ortaya çıktı

AK Parti'nin yeni yargı paketi detayları ortaya çıktı

AK Parti'nin yeni yargı paketi detayları ortaya çıktı. Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamalarıyla birlikte, paketin içeriği ve getireceği değişiklikler netlik kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti'nin yeni yargı paketi detayları ortaya çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve kamuoyunda 8'nci Yargı Paketi olarak bilinen 'Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile ilgili detaylar ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla teklifin detaylarını açıkladı.

Teklifte 43 Madde Bulunuyor

Özlem Zengin, geçici madde de dahil olmak üzere teklifin 43 maddeden oluştuğunu belirterek, yargı hizmetlerinin daha etkin sağlanmasını amaçladıklarını dile getirdi. Ayrıca içinde bulunulan yargılamaya dair başvuru sürelerinde karmaşık bir yapılanma olduğunu ifade eden Zengin, gün ve hafta olarak verilen sürelerin karışıklığa neden olduğunu ve bundan sonraki düzenlemelerin hafta ve ay olarak ifade edileceğini aktardı.

Para Cezalarına Zam Yolda

Paketin detaylarını verirken, Zengin para cezalarının yükseltilmesinin de içeriğinde olduğunu vurguladı. Ceza yaptırımlarının daha etkin olması için adli para cezalarında sınırın yükseltileceğini ve alt-üst sınırların yeniden belirlendiğini belirten Zengin, "Buna göre 1 günlük adli para cezasının alt sınırı 20 TL'den 100 TL'ye, üst sınırı ise 100 TL'den 500 TL'ye çıkarılmış olacak. Ayrıca, ön ödeme miktarı hesaplanırken 1 günün karşılığı olarak 30 TL'den 100 TL'ye çıkarılmış olacak." ifadelerini kullandı. Bu ceza ücretlerinin 1 Haziran 2024’ten itibaren işlenecek suçları kapsayacağını da belirtti.

Zengin'in altını çizdiği konulardan biri de otomatik vasi atanması konusu oldu. Zengin, ceza yaptırımı uygulanan kişiye otomatik vasi atanması usulünden vazgeçildiğini vurguladı. "Kesinleşmiş hapis cezası amacıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin kısıtlanması kuralı artık kendi isteğine bırakılıyor." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üçlü Salgın: Grip, COVID-19 ve RSV vakalarında artış devam ediyor

Üçlü Salgın: Grip, COVID-19 ve RSV vakalarında artış devam ediyor