Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Yolcu uçağını düşürmeye çalıştı!

Yolcu uçağını düşürmeye çalıştı!

Alaska Havayolları'nın 2059 sefer sayılı uçuşu sırasında görevde olmayan bir pilotun, uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle ABD'de tutuklandı. 44 yaşındaki pilot Joseph David Emerson 83 kez cinayetle suçlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yolcu uçağını düşürmeye çalıştı!
KAYNAK: İHA

Dün, Alaska Havayolları'nın 2059 sefer sayılı uçuşu sırasında görevde olmayan bir pilotun, uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle ABD'de tutuklandı. 44 yaşındaki pilot Joseph David Emerson adlı şüpheli, Washington eyaletinin Everett kentinden California eyaletinin San Francisco kentine yapılan bu uçuş sırasında gözaltına alındı.

Alaska Havayolları tarafından yapılan açıklamada, Emerson'un uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı, ancak başarısız olduğu ve etkisiz hale getirildiği belirtildi. Uçak mürettebatı, olayı hemen Hava Trafik Kontrol Bürosu'na iletti ve bir kaptan pilotun, Hava Trafik Kontrol Bürosu'na şunları söylediği aktarıldı: "Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık, şu an arka tarafta, sakin duruyor."

83 kez cinayetle suçlandı

Uçuş esnasında, uçakta toplam 83 kişi bulunuyordu, bunlar 80 yolcu ve kabin ekibini içeriyordu. İddialara göre, zanlı uçağı kullanmamış, ancak uçağın kokpitinde kaptan pilot ve ikinci pilotle birlikte bulunmuştu. Emerson'un yakalanmasının ardından uçak, Oregon eyaletinin Portland kentinde acil iniş yaptı. Zanlı şu anda 83 kez "cinayete teşebbüs," 83 kez "dikkatsizce tehlikeye atma" ve "bir hava aracına zarar verme" suçlamalarıyla karşı karşıya. Polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Multnomah Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor. Olay, Portland Polis Departmanı ve FBI tarafından inceleniyor, ancak FBI tarafından yapılan açıklamada yolcuların güvende olduğu ve uçuşun devam ettiği belirtildi.

AW059723_01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir dev şirket daha halka arz oluyor

Bir dev şirket daha halka arz oluyor