Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Dünya İsrail Ordusu Güney Lübnan’da Kara Operasyonu Başlattı

İsrail Ordusu Güney Lübnan’da Kara Operasyonu Başlattı

İsrail ordusu, Hizbullah'a karşı Güney Lübnan'da kara operasyonu başlattı. Operasyon bölgedeki gerilimi artırırken, İsrail savaş uçaklarıyla destekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine karşı Güney Lübnan’da sınırları belirlenmiş bir kara operasyonu başlattığını duyurdu. İsrail’in hava saldırılarının Laylaki, al-Marija, Harert Hreik ve Burj al-Barahneh bölgelerini hedef almasıyla başlayan saldırılar, kara harekatıyla yeni bir boyut kazandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, kara birliklerinin sınır bölgelerindeki köylere ilerlediği ve bu birliklere savaş uçaklarının destek verdiği belirtildi.

Operasyonun Boyutu ve Gelişmeleri

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları, bölgede tansiyonu hızla yükseltti. Operasyonun sınırla sınırlı kalacağı vurgulansa da bölgedeki çatışmaların yoğunluğu, yeni bir krizin kapıda olduğunun sinyallerini veriyor. İsrail ordusu, Hizbullah’a karşı başlatılan operasyonun hedefli olduğunu ve Lübnan'ın güneyindeki bazı stratejik köylerin ele geçirilmesi için başlatıldığını açıkladı.

Lübnan'da Kayıplar Artıyor: son 24 saatte 95 ölü

Lübnan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi, İsrail saldırılarında son 24 saat içinde en az 95 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısının 172 olduğu belirtilirken, Güney Lübnan’daki kasaba ve köylerin yanı sıra Nabatieh, Bekaa, Baalbek-Hermel bölgeleri ve başkent Beyrut’un da saldırıların hedefi olduğu ifade edildi. Lübnan'da yaşanan kayıpların artması, ülkede büyük bir insani krize yol açarken, bölgesel gerilimi daha da tırmandırıyor.

Gerilimin Bölgesel Etkileri

İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik bu kara operasyonu, Orta Doğu'daki gerginliği daha da körükleyebilir. Hizbullah’ın bu saldırılara nasıl karşılık vereceği merak konusu olurken, uluslararası toplumun bu krize yönelik nasıl bir tepki vereceği de büyük bir önem taşıyor. Bölgedeki çatışmaların yayılması, Orta Doğu'daki mevcut dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip.

Sonuç olarak, İsrail’in Güney Lübnan’daki operasyonu, bölgede yeni bir çatışma dalgasını tetiklerken, yaşanan kayıpların ve insani krizin boyutu her geçen saat artıyor. Uluslararası toplumun bu duruma nasıl müdahil olacağı ve krizin nasıl bir yönde gelişeceği önümüzdeki günlerde daha da netleşecek.

İsrail’in Lübnan saldırılarında DOKUZUNCU gün

İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. 9 gündür devam eden saldırılar sürecinde hava saldırıları ve kara operasyonlarıyla özellikle Güney Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vuruyor. Saldırılar, bölgede büyük bir gerilime yol açmış durumda ve sivil kayıplar da artış göstermekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta İlginç Olay! Önce Uyudular Sonra Adada Mahsur Kaldılar

Manavgat'ta İlginç Olay! Önce Uyudular Sonra Adada Mahsur Kaldılar