Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Sivas'taki Termik Santral Çevre Köylerde Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor

Sivas'taki Termik Santral Çevre Köylerde Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor

Sivas'ın Kangal ilçesindeki termik santral, Mağara Köyü başta olmak üzere çevre köyler için ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'taki Termik Santral Çevre Köylerde Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Sivas’ın Kangal ilçesinde yer alan ve Torku'nun iştiraki olan Konya Şeker tarafından işletilen termik santral, çevre köyler için ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Özellikle Mağara Köyü başta olmak üzere birçok köy, termik santralin bacalarından çıkan kömür külüne maruz kalıyor. Köy halkı, yıllardır sağlık sorunları ve tarımsal verimsizlik gibi problemlerle karşı karşıya.

Eski muhtar Ahmet Koç, kül nedeniyle hayatını kaybetti

Eski köy muhtarı Ahmet Koç, 2 ay önce yaptığı açıklamada nefes almakta zorlandığını ve bu durumun termik santralin yaydığı kömür külünden kaynaklandığını belirtmişti. Koç, yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra solunum yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti. "Bu köyde yaşayan herkes hasta," diyen Koç, kömür külünün doğaya ve canlılara verdiği zararın altını çizmişti.

Köy sakinleri yardım istiyor

Mağara Köyü Muhtarı Ali Karadeniz, köylülerin sorunlarının yetkililer tarafından ciddiye alınmadığını belirterek, "Kül dağı her geçen gün büyüyor ve yetkililer bizimle alay edercesine konuşuyor," dedi. Köyde yaşayan halkın büyük bir kısmı, kömür külüne bağlı sağlık sorunları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kaldı.

Sağlık sorunları her geçen gün artıyor

Kül nedeniyle birçok kişinin kanser olduğunu belirten köy sakinlerinden Zöhre Çelik, "Eski muhtarımız bu kül yüzünden hayatını kaybetti, köyde birçok kişi de benzer şekilde hastalandı. Gençlerimiz artık köye gelemez oldu, çünkü köyde yaşamak imkansız hale geldi," dedi.

“Nefes alamıyorum”

Külün etkisiyle akciğer kanseri olduğunu iddia eden köy sakinlerinden İbrahim Çelik, yediği ve içtiği her şeyde kömür külüne maruz kaldığını ve artık nefes almakta zorlandığını belirtti. Çelik, acil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel’den İddialara Tokat Gibi Yanıt: Cürmünüz Kadar Yer Yakarsınız

Özgür Özel’den İddialara Tokat Gibi Yanıt: Cürmünüz Kadar Yer Yakarsınız