Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Bilecik Belediyesi Atık Yağları Toplayarak Çevreyi Koruyor

Bilecik Belediyesi Atık Yağları Toplayarak Çevreyi Koruyor

Bilecik Belediyesi, atık yağları geri dönüşüme kazandırmak için proje başlattı. 5 litre atık yağ biriktirenlere ödül olarak bir öğün yemek verilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bilecik Belediyesi Atık Yağları Toplayarak Çevreyi Koruyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bilecik Belediyesi, çevreyi ve doğayı korumak adına başlattığı yeni bir proje ile atık yağların geri dönüşüme kazandırılmasını hedefliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında, vatandaşlardan evlerinde biriktirdikleri atık yağlar toplanarak hem çevre korunacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

5 Litre Atık Yağa 1 Öğün Yemek

Projede, 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlara, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir öğün yemek ikram edilecek. Bu uygulama ile vatandaşlar hem doğayı koruyacak hem de sosyal bir fayda elde etmiş olacak. Evlerinde atık yağ biriktiren vatandaşlar, 0228 214 90 00 numaralı telefondan belediye ekiplerine ulaşarak, biriktirdikleri atık yağları evlerinden teslim edebilecek ve yemek bileti alabilecek.

Toplama Noktaları Oluşturuldu

Projenin ilk etabında, mahalle muhtarlıklarının önüne atık yağ depoları yerleştirildi. Vatandaşlar bu noktalara atık yağlarını bırakabilecek. İlerleyen süreçte ise muhtarlıklarda ve çok katlı binaların bulunduğu sitelerde daha fazla toplama noktası oluşturulacak. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, ‘’Vatandaşlarımız evlerinde biriktirdikleri atık yağları bu noktalara ve belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne getirip bırakabilirler. Ayrıca vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdikleri atık yağların 5 litre ve daha fazla olması durumunda ise ekiplerimiz tarafından adreslerinden alınacaktır. 2. etapta ise tüm muhtarlıklarımızda ve en az 2 ve daha fazla bloklu sitelerimizde de toplama noktaları oluşturularak daha fazla vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Evlerden Teslim Alma Hizmeti

Projenin üçüncü etabında ise, 5 litreden fazla atık yağ biriktiren vatandaşlardan yağlar evlerinden alınacak. Belediye ekipleri, toplama noktaları dışında vatandaşların evlerinden de yağları teslim alarak geri dönüşüm sürecine katkı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Hassa'da feci kaza: Motosiklet ile tır çarpıştı

Hatay Hassa'da feci kaza: Motosiklet ile tır çarpıştı