Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Kuşadası Belediyesi 3 Yıllık Hukuk Mücadelesini Kazandı

Kuşadası Belediyesi 3 Yıllık Hukuk Mücadelesini Kazandı

Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi'ndeki 23 bin 240 metrekarelik park alanının imara açılmasına karşı 3 yıllık hukuki mücadeleyi kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuşadası Belediyesi 3 Yıllık Hukuk Mücadelesini Kazandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi’ndeki 23 bin 240 metrekarelik park alanının imara açılmasına karşı yürüttüğü 3 yıllık hukuki mücadeleyi kazandı. Danıştay, ekolojik dengeyi koruma adına belediyenin itirazını haklı buldu ve imar plan değişikliğini iptal etti.

3 yıllık hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı

Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Kocagöl’ün bitişiğindeki 23 bin 240 metrekarelik park alanının ticaret, turizm ve konut alanına dönüştürülmesini engellemek için verdiği 3 yıllık hukuk mücadelesinden galip çıktı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, ekolojik dengeye zarar verecek olan bu değişikliğin iptali yönünde karar verdi. Bu karar ile bölgenin betonlaşmasının önüne geçilmiş oldu.

Kuşadası Belediyesi karara itiraz etti

Kuşadası sınırları içinde 440 ada 4 parsel olarak bilinen bu alanda, 2021 yılının Şubat ayında alınan imar değişikliği kararıyla park alanının ticaret, turizm ve konut alanına dönüştürülmesi planlanmıştı. Ancak, bölgedeki ekolojik dengeyi koruma amacıyla Kuşadası Belediyesi bu karara itiraz etti. İtirazlarının reddedilmesi üzerine belediye, konuyu yargıya taşıdı ve Danıştay 6. Dairesi’nde açılan dava ilk etapta belediye aleyhine sonuçlandı.

Danıştay kararı iptal etti

Danıştay 6. Dairesi tarafından belediyenin açtığı davanın reddedilmesinin ardından temyize başvuran Kuşadası Belediyesi, davayı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşıdı. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucunda, belediyenin ekolojik kaygıları ve çevresel koruma çabaları haklı bulunarak, imar plan değişikliği iptal edildi. Böylece, 03.02.2021 tarihli imar planı değişikliği reddedildi ve park alanının betonlaşması engellendi.

Ekolojik denge korunacak

Kuşadası Belediyesi’nin, kentin ekolojik değerlerini ve yeşil alanlarını koruma amacıyla yürüttüğü bu mücadele, Kocagöl bölgesindeki doğal yapının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Güzelçamlı Mahallesi’ndeki bu park alanının betonlaşmasının önüne geçilmesiyle, Kuşadası Belediyesi bölgenin doğal güzelliklerinin korunmasını sağlamış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son 5 yılın kazandıran ve kaybettiren meslekleri açıklandı

Son 5 yılın kazandıran ve kaybettiren meslekleri açıklandı