Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Erdoğan'ın memleketinde skandal: Belediye su faturasına reklam almış

Erdoğan'ın memleketinde skandal: Belediye su faturasına reklam almış

Rize'de Burger King açılışına AKP'li başkanın katılımı ve su faturalarına firmanın reklamının konulması tartışmaları sürüyor. Eleştiriler yükseldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'ın memleketinde skandal: Belediye su faturasına reklam almış
KAYNAK: Haber Merkezi

Rize’de Burger King şube açılışına AKP'li belediye başkanının katılımı ve su faturalarına konulan reklamlar gündemde.

Geçen hafta Rize'de Burger King'in yeni şubesinin açılışına katılan AKP'li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'nin katılımı, boykot çağrılarının gölgesinde kalmıştı. İsrail'e destek verdiği iddiasıyla boykot edilen Burger King'in açılışında yer alması, kamuoyunda geniş tartışmalara neden oldu. Bu olayın ardından, Rize Belediyesi'nin su faturalarına aynı firmanın reklamını koyduğu ortaya çıkmasıyla tartışmalar daha da büyüdü.

Saffet Mete'nin Tepkisi: “Sadece Kurdele Kestim”

Burger King açılışına katılan Saffet Mete, gelen tepkilere "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim" diyerek yanıt verdi. Ancak bu açıklama eleştirilerin azalmasına yetmedi. Mete, açılıştan sonra AKP içinde de eleştirilere hedef oldu ve parti tarafından disipline sevk edildi. Açılışa AKP'li isimlerin yoğun katılım göstermesi, boykot çağrılarını görmezden geldikleri yönünde eleştirilere yol açtı.

Su Faturalarında Burger King Reklamı Krizi

Açılış tartışmaları devam ederken, Rize Belediyesi'nin su faturalarına Burger King'in reklamını koyduğu ortaya çıktı. İsrail'e destek verdiği iddia edilen bir markanın reklamının kullanılması, halkın tepkisine yol açtı. Özellikle sosyal medyada bu durum geniş yankı buldu ve eleştiriler yükseldi.

Rize Belediyesi'nden Açıklama Geldi

Rize Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, su faturalarındaki reklamlar hakkında bilgi verdi. Açıklamada, "Geçmiş yıllarda yapılan bir ihale sonucu, su faturalarının arkasındaki reklam alanlarının ilgili firma ile anlaşma sağlanarak kullanıldığı" belirtildi. Ancak son dönemde İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında, belediyenin bu iş birliğini sonlandırdığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rize Belediyesi olarak, halkımıza sunulan hizmetlerin her aşamasında sorumlulukla hareket etmekteyiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız ihalelerde su faturalarının arka tarafındaki reklamların kullanımı için “ilgili firma” ile anlaşma sağlanmıştı.

Ancak son bir yıl içinde İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmış ve ilgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Rize Çaydalı Mangal Kömürü'nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız.

Bu durum kullanılarak son günlerde bazı çevrelerce belediyemize yönelik yapılan eleştiriler art niyetli ve asılsızdır. Rize Belediyesi olarak vicdani değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur!"

Gazeteci Sinan Akyüz'den Sert Tepki

Gazeteci Sinan Akyüz, sosyal medyada su faturasının görselini paylaşarak tepkisini dile getirdi. Akyüz, "Bunu CHP’li bir belediye yapsa ne olurdu? Rize Belediyesi'nden skandal reklam. Para için soykırımcı İsrail devletinin 1 numaralı destekçisinin reklamı kullanıldı" diyerek sert eleştirilerde bulundu.

AKP’de Burger King Tartışmaları Derinleşiyor

Rize’de Burger King açılışı ve su faturalarındaki reklam krizi, AKP içinde de tartışmalara yol açmış durumda. AKP'li Belediye Başkanı Saffet Mete'nin açılışa katılması, disiplin sürecine sevk edilmesi ve Rize Belediyesi'nin reklam iş birliği, kamuoyunda geniş yankı buldu. Olaylar, boykot çağrılarıyla birlikte AKP içerisinde de huzursuzluk yaratıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzlanda - Türkiye Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

İzlanda - Türkiye Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?