Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Amasya'nın Alpaslan Köyü'nde Kiraz Ağaçları Ekim Ayında Çiçek Açtı

Amasya'nın Alpaslan Köyü'nde Kiraz Ağaçları Ekim Ayında Çiçek Açtı

Amasya'nın Taşova ilçesindeki Alpaslan köyünde, iklim değişikliği nedeniyle ekim ayında çiçek açan kiraz ağaçları, çiftçileri endişelendiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasya'nın Alpaslan Köyü'nde Kiraz Ağaçları Ekim Ayında Çiçek Açtı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyü, ekim ayının ortasında alışılmadık bir doğa olayıyla karşılaştı. Normal şartlarda bahar aylarında çiçek açması gereken kiraz ağaçları, sıcak hava koşulları nedeniyle ekim ayında yeniden çiçek açtı. Bu durum, bölgedeki çiftçileri ve özellikle 28 yıllık çiftçi Ziya Ahmet Celep'i hayli şaşırttı. Celep, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını belirterek, “Şu an kış uykusuna geçmesi gereken kiraz ağaçlarımız, iklim değişikliklerinden dolayı hâlâ çiçek açmaya devam ediyor” dedi.

İklim değişikliği üretimi tehdit ediyor

İklim değişikliklerinin etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kiraz üretimini olumsuz etkiliyor. Üretici Ziya Ahmet Celep, bu sıra dışı durumun gelecek yılki ürün verimini de riske attığını vurguladı. Celep, “Çok sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. Ağaçlar, normalde gelecek seneye hazırlık yaparken şimdi çiçek açıyor. Bu, ağaçların meyve vermemesine neden olabilir veya kuruyup kesilmek zorunda kalabilirler” ifadelerini kullandı.

“Ağaçlar odun olmakla karşı karşıya”

Çiftçi Celep, ağaçların bu durumdan dolayı ürün veremeyeceğini ya da tamamen kuruyabileceğini belirtti. “Bu ağaçları kesip odun yapacağız. Tüm emeklerimiz boşa gitmiş olacak. Ağaçlar şaşırmış durumda, biz de şaşkınız. Sıcak hava ve sera etkisi yüzünden normal düzen bozuldu” diyen Celep, bölgedeki diğer çiftçilerin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hafik'te Baraj Sularının Çekilmesiyle Tarihi Köy Yeniden Ortaya Çıktı

Hafik'te Baraj Sularının Çekilmesiyle Tarihi Köy Yeniden Ortaya Çıktı