Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Yerlikaya:"Kuyu-32" ve "Kuyu-33" Operasyonlarında 95 Şüpheli Yakalandı

Yerlikaya:"Kuyu-32" ve "Kuyu-33" Operasyonlarında 95 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-32" ve "Kuyu-33" operasyonları ile 95 organize suç örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlar hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı’nın koordinesinde 7 ilde düzenlenen “Kuyu-32” ve “Kuyu-33” operasyonları kapsamında 95 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonlar 7 İlde Gerçekleştirildi

Operasyonlar, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya ve Siirt illerinde gerçekleştirildi. İzmir’de Erkan Bulu, Kahramanmaraş’ta Vahdettin Yardım, Konya’da Mehmet Elagöz Bildik, Sakarya’da Selçuk Delikara ve İhsan Astam, Gaziantep’te cezaevinde bulunan Cuma Ali Dursun, Bursa’da yurt dışında tutuklu B.G., ve Siirt’te cezaevinde bulunan Rıdvan Dündar’ın liderliğini yaptığı 8 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi.

Yakalanan Şüphelilere Yönelik Suçlamalar

Organize suç örgütlerine üye 95 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tefecilik, şantaj ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarıyla soruşturma altına alındı.

Operasyonlarda Neler Ele Geçirildi?

Operasyonlar sırasında, 24 adet ruhsatsız tabanca, 11 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet otomatik tabanca, 9 adet kesici delici alet, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene 10 bin TL ek maaş geliyor

TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene 10 bin TL ek maaş geliyor