Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İşte zonguldak heyelan felaketin boyutu! 2 kişi hayatını kaybetti

İşte zonguldak heyelan felaketin boyutu! 2 kişi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta heyelan felaketinin boyutu günışıklarıyla belli oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşte zonguldak heyelan felaketin boyutu! 2 kişi hayatını kaybetti
KAYNAK: İHA

Zonguldak'ın Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta dün akşam yaşanan heyelan felaketinde, anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'ın toprak altında kalmasının ardından, bölgede gerçekleşen ikinci heyelanda 21 arama kurtarma ekibi yaralanmıştı. Olayın boyutu gün ağarınca daha net anlaşılırken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bölgede risk analizi yaparak incelemelerde bulundu.

Heyelan bölgesinde yapılan risk analizi çalışmalarını değerlendiren Bakan Yardımcısı Karaloğlu, "Gece karanlıktı ve yukarıdaki riski de bilmiyorduk. Sabah gün doğumuyla beraber arkadaşlar öncelikli olarak heyelan bölgesinde bir risk analizi yaptılar" dedi. Olayın ardından bölgeye sevk edilen 300 arama kurtarma ekibi, yoğun yağış nedeniyle zorlu bir mücadele veriyor. Heyelan felaketinin yaşandığı alanda metrelerce uzunluktaki kalın istinat duvarının parçalandığı, bir iş makinesinin toprak altında kaldığı ve 21 arama kurtarma ekibinin yaralandığı bildirildi.

Kadavra köpekleri hazır bekliyor

Yaşanan felaket sonrasında bölgedeki evlerin tahliye edildiği ve risk altındaki 14 evde yaşayan 42 vatandaşın güvenli bölgelere nakledildiği açıklandı. Heyelan nedeniyle oluşan riskler sebebiyle bölgede arama kurtarma çalışmalarına ara verildiği belirtilirken, önümüzdeki günlerde hava şartlarının düzelmesiyle birlikte çalışmalara hız verilmesi planlanıyor. Heyelan felaketi nedeniyle toprak altında kalan anne ve oğul için de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, yerli ve milli görüntüleme cihazları ile kadavra köpeklerinin bölgeye sevk edildiği ifade edildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, "Ümit ediyorum ki en kısa zamanda anne, oğul, Perihan Çakar ve Sait Çakar'a bir an önce ekiplerimiz ulaşır. Bir ekip sıkıntımız yok. Araç gerek sıkıntımız hava müsaade ettiğinde inşallah hızlı bir şekilde çalışmaya başlayarak enkaz altındaki, göçük altındaki iki vatandaşımıza bir an önce ulaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Zonguldak Heyelan W

Toprak altında kalan kadın ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde meydana gelen heyelan felaketinde toprak altında kalan kadın ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldığı açıklandı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük bir gayret ve özveri ile çalışan tüm ekiplere milletimiz adına şükranlarımızı sunarız'' ifadelerine yer verildi. Heyelan felaketi nedeniyle hayatını kaybeden anne-oğulun cenazelerini çıkarmak için devam eden çalışmalarda, alanda cenaze araçları ve ambulanslar hazır bekletiliyor.

Zonguldak Heyelan2 W

Zonguldak Heyelan6 W

Zonguldak Heyelan7 W

Zonguldak Heyelan5 W

Zonguldak Heyelan4 W

Zonguldak Heyelan3 W

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Güvenlik Vurgusu: Kamu Düzenini Bozmaya Çalışan Tüm Yapılanmaları Çökerteceğizm

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Güvenlik Vurgusu: Kamu Düzenini Bozmaya Çalışan Tüm Yapılanmaları Çökerteceğizm