Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 6 Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 6 Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul'da 6 organize suç örgütünü çökertti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suçlarla mücadelede büyük bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul merkezli operasyonlarda 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Bu operasyonlar kapsamında 115 şüpheli yakalandı, bunlardan 91’i tutuklandı, 24’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, Kuyu-34 ve Kuyu-35 operasyonlarının planlı ve projeli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Operasyonların sonucunda organize suç örgütlerinin liderleri olan Muhammed Kaya (Kahramanmaraş), Hasan Sağsız (Mersin), Niyazi Dönmez (Denizli), Mustafa Akel (Antalya), Ümit Öge (Gaziantep) ve Turgut Yalçın (İstanbul) yakalandı. Suç örgütleri; silah kaçakçılığı, tehdit, hürriyeti kısıtlama, yağma, cebir ve şiddet, uyuşt*rucu ticareti gibi birçok suçtan sorumlu tutuluyor.

Operasyonlarda Ele Geçirilenler

Operasyonlar sırasında 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 7 kesici/delici alet, muhtelif miktarda uy*şturucu madde, POS cihazları, cep telefonları ve SIM kartlar ele geçirildi. Operasyonların büyük bir başarıyla sonuçlandığını belirten Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerinin "kazdıkları kuyuya düştüğünü" söyledi.

Mücadele Sürecek

Bakan Yerlikaya, bu operasyonların Cumhuriyet Savcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, "Milletimizin duası bizimle, suç örgütlerini çökertmeye devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçiminde Saatçi Güven Tazeledi

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçiminde Saatçi Güven Tazeledi