Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Diyarbakır'da Deprem Davasında Sanıklara 17 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Diyarbakır'da Deprem Davasında Sanıklara 17 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Diyarbakır'da meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı davasında, 4 sanığa 17 yıl 6 ay hapis.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır'da Deprem Davasında Sanıklara 17 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır'da meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı davasında, 4 sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Depremde Yıkılan Apartman Davası

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı ile ilgili davada, tutuklu sanıklar olan 2 müteahhit ve 2 arsa sahibine 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Söz konusu deprem felaketinde, 100 kişinin hayatını kaybetmesi ve 32 kişinin yaralanması, davanın önemini artırdı.

Duruşma ve Sanıkların Savunmaları

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe, arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulundular. Müştekiler, deprem sırasında yakınlarını kaybettiklerini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep ettiler.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini önerdi. Sanık Korkut, suçsuz olduğunu savunarak tahliye ve beraat talep etti. Sanık Meşe ise, binayı eksiksiz yaptığını ve sonradan yapılan müdahaleler sonucu zarar gördüğünü öne sürerek sağlık sorunlarından bahsetti. Arsa sahipleri Özcan kardeşler de, inşaatın herhangi bir kısmına müdahale etmediklerini belirterek tahliye talep ettiler.

Mahkeme Kararı

Savunmaların ardından mahkeme, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, üç sanığın tutukluluk hallerinin devamına, sanık Meşe'nin sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksu’da Feci Kaza: Motosikletteki İki Kişi Hayatını Kaybetti

Aksu’da Feci Kaza: Motosikletteki İki Kişi Hayatını Kaybetti