Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset DEM Partili belediye yerleşkedeki Gaffar Okkan adını değiştirdi!

DEM Partili belediye yerleşkedeki Gaffar Okkan adını değiştirdi!

DEM Partili Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır'daki Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi’nin adını değiştirdi. Tepkiler gecikmedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM Partili belediye yerleşkedeki Gaffar Okkan adını değiştirdi!
KAYNAK: İHA

AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Kayapınar Belediyesi'nin Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi'nin ismini 'Barış Spor Kompleksi' olarak değiştirmesine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaffar Okkan'ın Diyarbakır ve spor için önemli bir figür olduğunu belirten Ocak, bu tür değişikliklerin kentin değerlerine ve hafızasına zarar verdiğini söyledi.

"Gaffar Okkan Diyarbakır'ın Sembolüdür"

Raşit Ocak, Gaffar Okkan'ın Diyarbakır'a ve spora büyük katkılar sağladığını ifade ederek, "Gaffar Okkan, bu şehirde sporun ve gençliğin sembolüdür. Onun adı bu şehirde sporla ve gençlikle özdeşleşmiştir ve öyle kalmalıdır" dedi. Ocak, Gaffar Okkan’ın halkla bütünleşmiş bir isim olduğunu ve bu tür kararların toplumda ayrışmayı ve kutuplaşmayı artıracağını belirtti.

"Spor ve Barış Kavramlarını Gaffar Okkan'dan Ayırmak Mümkün Değil"

DEM Partili Kayapınar Belediyesi’nin 6 Eylül günü yapılan Belediye Meclis toplantısında aldığı karara karşı, Ocak şu ifadeleri kullandı: “Gaffar Okkan, Diyarbakır’da barış ve spora büyük katkılar sağlamış, halkın sevgisini kazanmış bir isimdir. Onun isminin spor kompleksinden kaldırılması Diyarbakır halkını derinden yaralayacaktır. Spor ve barış kavramlarını Gaffar Okkan’dan ayırmak mümkün değil.”

"İsim Değişikliği Yanlışından Dönülmeli"

Mehmet Raşit Ocak, Gaffar Okkan'ın isminin spor kompleksinden kaldırılmasının Diyarbakır halkını derinden üzeceğini belirterek, “Bu tür girişimler, toplumda ayrışmayı ve kutuplaşmayı artırır. Gaffar Okkan, Diyarbakır’ın ve Diyarbakırlıların değerlerine bağlı bir isimdir. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmelidir” dedi.


Gaffar Okkan Kimdir?

Ali Gaffar Okkan, 24 Şubat 1952'de Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğmuş, 1973'te Polis Akademisi'nden mezun olmuştur. İzmir, Şanlıurfa ve Eskişehir'de görev yaptıktan sonra 1993'te Kars İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. 1997 yılında Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Okkan, burada halkla bütünleşmiş, güvenliği sağlama ve toplumsal barışın temini konusunda önemli adımlar atmıştır. 24 Ocak 2001’de, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilmiştir.

Diyarbakır Halkının Gönlünde Taht Kurmuştu

Diyarbakır’da görev yaptığı süre boyunca halkla güçlü bağlar kuran Gaffar Okkan, sadece güvenliği sağlamakla kalmamış, toplumsal barışa da katkıda bulunmuştur. Halk arasında "Gaffar Baba" olarak anılan Okkan, spora verdiği destekle de bilinir. Özellikle gençlerin spor yoluyla terör ve suç örgütlerinden uzak durmasını sağlamak için çeşitli projeler yürütmüştür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Feci Kaza: Tur Otobüsü Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Manavgat'ta Feci Kaza: Tur Otobüsü Sürücüsü Hayatını Kaybetti