Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Denizli'de Sahte İlanlarla 20 Milyon Lira Vurgun Yapan Çete Çökertildi

Denizli'de Sahte İlanlarla 20 Milyon Lira Vurgun Yapan Çete Çökertildi

Denizli'de sahte ilanlarla 20 milyon lira vurgun yapan suç örgütü JASAT tarafından çökertildi. Operasyonda 66 şüpheli yakalandı, 31 kişi tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Denizli'de Sahte İlanlarla 20 Milyon Lira Vurgun Yapan Çete Çökertildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Denizli'de, sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde sahte ilanlar vererek dolandırıcılık yapan bir suç örgütü, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyon kapsamında, çetenin 20 milyon lira vurgun yaptığı, 62 ilde 155 kişiyi mağdur ettiği belirlendi.

Sahte İlanlarla Mağduriyet Yaratıldı

Çete üyeleri, sahte hesaplar ve çalınmış gerçek hesaplar aracılığıyla, römork, konteynır, su deposu ve kiralık ev gibi ilanlar vererek vatandaşları dolandırdı. İlanlarına dönüş yapan vatandaşlardan kaparo adı altında para alan şahıslar, ilan ettikleri ürünleri göndermedi. Bu dolandırıcılık faaliyetleri üzerine gelen ihbarlar, JASAT timlerinin harekete geçmesini sağladı.

7 İlde Eşzamanlı Operasyon Düzenlendi

JASAT timleri, yaklaşık 8 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından suç örgütünün Denizli, Afyonkarahisar, Mersin, Aydın, Adana ve Diyarbakır illerinde 74 şüpheliden oluştuğunu tespit etti. 400 jandarma personelinin katılımıyla düzenlenen eşzamanlı operasyonda, 66 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 8 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İşkence yapıldığı iddia edildi

Operasyon sırasında, bazı örgüt üyelerinin vücutlarında görülen darp izleri dikkat çekti. Bu izlerin, talimatları yerine getirmeyenlere işkence yapıldığı sonucunu doğurduğu ifade edildi.

Bakan Yerlikaya açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “6 ayrı suç örgütü çökertildi” diyerek durumu duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Kahramanmaraş'ta Muhammed Kaya, Mersin'de Hasan Sağsız, Denizli'de Niyazi Dönmez, Antalya'da Mustafa Akel, Gaziantep'te Ümit Öge ve İstanbul'da Turgut Yalçın'ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü, jandarma tarafından planlı ve projeli olarak yapılan KUYU-34 ve KUYU-35 operasyonlarıyla çökertildi” ifadelerini kullandı.

31 Kişi Tutuklandı

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçlamalarıyla gözaltına alınan 66 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 30 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 5 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Toplamda 31 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
70’lik gençlik Alanya’da buluştu: 60 yıl sonra hasret giderildi!

70’lik gençlik Alanya’da buluştu: 60 yıl sonra hasret giderildi!