Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Denizli'de Merve Acar Cin*yeti Davasında Karar Açıklandı

Denizli'de Merve Acar Cin*yeti Davasında Karar Açıklandı

Denizli'de çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı markette vurularak öld*rülen Merve Acar'ın davasında, karar verildi. Olayda 7 sanığa ceza verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Denizli'de Merve Acar Cin*yeti Davasında Karar Açıklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Denizli'de çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı markette vurularak öld*rülen Merve Acar’ın davasında, mahkeme heyeti kararını verdi. 20 Ağustos 2023’te Pamukkale ilçesinde meydana gelen olayda, iki akraba arasındaki tartışma sonucu arada kalan Merve Acar, hayatını kaybetmişti. Duruşma, Merve’nin doğum gününden bir gün sonra görülürken, 7 sanık ceza aldı ve sanıkların pişmanlık göstermemesi nedeniyle cezalarında indirim uygulanmadı.

Olay, Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi'nde yaşandı. Hasan S. (25) ve akrabası Yusuf S. (26) arasında kız meselesi nedeniyle çıkan tartışma, kanlı bir hesaplaşmaya dönüştü. Yusuf S., yanında kız arkadaşı Buse Simay K. ve 5 arkadaşıyla buluşma noktasına geldi. Bu sırada Hasan S., Yusuf S.’yi elinden bıçakla yaraladıktan sonra olay yerinden kaçarak yakındaki markete sığındı.

Ancak Yusuf S., kız arkadaşının araçtan getirdiği pompalı tüfekle markete girerek Hasan S.’yi ve market çalışanı Merve Acar’ı vurdu. Olayda Merve Acar ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla hiçbir ilgisi olmayan Merve, çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı markette kendini korumaya çalışırken vurularak hayatını kaybetmişti.

Sanıklara verilen cezalar

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6. duruşmasında, tüfeği ateşleyen Yusuf S., Merve Acar’a karşı işlediği suçtan dolayı "kadına karşı kasten öl*ürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca akrabası Hasan S.’ye yönelik işlediği suçtan 13 yıl hapis cezası aldı.

Diğer sanıklar Emircan U. (20), Muhammet S. (20), Furkan A. (19), İsmail B. (21) ve Buse Simay K. (20) ise "kasten öl*ürmeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki duruşmada, olay yerinden tüfek ateşlenmeden kaçtığı tespit edilen Tolga G. (18) ise kasten yaralama suçundan 9 ay hapis cezası aldı.

indirim uygulanmadı

Mahkeme heyeti, sanıkların duruşmada pişman olduklarını ifade etmelerine rağmen, olayın ilk anından itibaren gerçek bir pişmanlık göstermediklerini belirtti. Bu nedenle, cezalarda indirim hakkı kullanılmadı. Mahkeme ayrıca, sanıkların daha önce aldıkları ve ertelenen cezaların açıklanması için ilgili makamlara ihbarda bulunulmasına karar verdi.

Duruşma, verilen kararlarla sona ererken, Merve Acar’ın ailesi adaletin yerini bulduğu konusunda memnuniyetlerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir

Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir