Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı Davasında mütalaa açıklandı

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı Davasında mütalaa açıklandı

Gaziantep’te 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili davanın altıncı duruşmasında savcılık, üç sanık için ağır ceza talep etti. Firari sanıkların avukatının talebi ise büyük tepki topladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı Davasında mütalaa açıklandı
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerin yıkıma yol açtığı Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı'nda 51 kişi hayatını kaybetti. Bu trajik olayla ilgili davanın altıncı duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcılık, üç sanık için ağır ceza talep ederken bir sanık için beraat istedi.

Duruşmada mağdur ailelerin avukatları, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden gelen rapora itiraz ederek, binanın yıkılmasında tutuksuz yargılanan sanıkların ihmali olduğunu belirtti. Avukatlar, yeni bilirkişi raporu talep ederek tutuksuz sanıkların yeniden tutuklanmasını istedi.

Savcılık Ağır Ceza Talep Etti

Savcılık, duruşma sırasında mütalaasını açıkladı. Tutuksuz sanıklar Faik Ö., Eyüp Ö. ve Yılmaz Şahin Y. için "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan üst sınırdan ceza talep eden savcılık, Necdet A. için ise beraat istedi.

Duruşma 19 Temmuz'a Ertelendi

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, dört sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine ve firari iki sanığın dosyasının ayrılmasına karar vererek duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

Firari Sanıkların Avukatına Yoğun Tepki

Firari sanıklar Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S.'nin avukatı Ersan Şen'in, müvekkilleri için kırmızı bültenin kaldırılması ve tutuklanmama güvencesi talebi duruşma sırasında tansiyonu yükseltti. Şen'in bu talebi duruşma salonunda ve adliye bahçesinde büyük tepki topladı. Duruşma sonrası adliyeden çıkış yapmak isteyen avukat, ölenlerin yakınlarının sözlü ve fiziki saldırı girişimleriyle karşılaştı. Şen, polis korumasında adliyeden ayrılabildi.

Aileler Gözyaşları İçinde Adalet İstedi

Duruşma sonrası adliye önünde toplanan ölenlerin yakınları gözyaşları içinde adalet arayışlarını dile getirdi. Aileler adına konuşan mağdur bir vatandaş, sevdiklerini kaybetmenin yanı sıra mutluluklarını ve insanlıklarını da kaybettiklerini belirtti. "Her şeyimizi toprağa gömdük. Adalet arıyoruz. Bilirkişi raporunda her şey açıkken tutuklanmaların ertelenmesi kabul edilemez. Sesimizi duyan var mı?" diyerek tepki gösterdi. Bir başka mağdur ise binanın kolon kesilmesi nedeniyle yıkıldığını ve buna rağmen sanıkların serbest bırakıldığını söyledi. Aileler, avukat Ersan Şen'in güvence istemesine de sert tepki gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ö*ümle burun buruna gelince sigarayı bıraktılar

Ö*ümle burun buruna gelince sigarayı bıraktılar