Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya FABRİKALAR’DA RANT OYUNU

FABRİKALAR’DA RANT OYUNU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi’nde gündemin 46’ncı ve 47’inci maddesinde Fabrikalar Mahallesi’nde bulunan Kipa AVM’nin bulunduğu alanın altı ticaret, üstü turizm- konut olarak planlanmasını içeren teklif komisyona gönderildi. Plan teklifinde 1 emsalin 1.6 emsale çıkması ve 15 kat bulunurken, alanın çevresinde yüksek katlı bir yapı bulunmaması dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
FABRİKALAR’DA RANT OYUNU
MUHABİR: Arda Kır

Geçtiğimiz gün yapılan Ekim Ayı Meclisi’nde gündemin 46’ncı ve 47’inci maddesi olarak gündeme gelen ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen Antalya’nın Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi 25044 ada 1 parsel mevcut durumda Merkezi İnşaat Alanı (MİA) olarak gözükürken alanın 1 emsali ve 15 kat izni bulunuyor. Komisyona gönderilen 25 bin ve 5 binlik tadilat değişikliğinde ticaret alanından, ticaret, turizm, konut (TİCK) alanına dönüştürülmesi; 5 binlik planda ayrıca rekreasyon alanı olarak da belirlenmesi talep ediliyor. 11 Ekim 2024 Cuma günü yapılacak Antalya Büyükşehir Belediyesi devam Meclisi’nde gündeme gelip gelmeyeceği bilinmeyen tadilat talebi kamuoyunda ‘rant tadilatı’ olarak ifade edilirken, çevrede 15 kat yüksekliğinde herhangi bir yapı olmaması kamuoyunun söylemlerini doğruluyor.

FABRİKALAR’DA RANT OYUNU

207 DAİRE ÇIKABİLİYOR

Mevcutta 1 emsali bulunan 32 bin 274 metrekare ticaret alanı TİCK olarak değişirse konut kullanım oranı yüzde 60’ı geçmemek koşuluyla emsal 53 bin metrekare olarak inşaat alanı yapılabileceği belirtildi. Mevcutta 1 olan emsal 1.6 emsalin üzerine çıkarılmak istenirken binlik taslakta ise yine 53 bin metrekare inşaat alanı ve 15 kat ibaresi yer alırken alan 24 bin 500 metrekare TİCK, 7 bin 774 metrekare rekreasyon alanı ve yol alanı olarak ayrıldığı ifade edildi. Öneri plan ise brüt olarak metrekaresi 200 olmak üzere planlanmış 207 daire yapılabileceği ifade edildi. Tadilat talepleri rant olarak algılanırken bir sonraki Meclis’te gündeme alınması beklenirken gözler Meclis’e çevrildi.

FABRİKALAR’DA RANT OYUNU

‘LÜKS KONUTA’ İHTİYAÇ VARMIŞ

Hazırlanan raporlarda ise tadilat değişikliği ile üniversite öğrencileri ve kamu çalışanları için cazip bir yaşam alanı olacağı, bölgede otel ihtiyacı olduğu bu sebeple yaz aylarında yoğun turist çekilebileceği ifade edildi. Alanın lüks konut ihtiyacı için önemli potansiyeli olduğu ve ilçenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayabileceği belirtildi. Kepez nüfusunun yüzde 52’sinin genç nüfus olduğu belirtilen raporda Kepez’in ekonomik durumunun dengeli olduğu ve yapının bölgeye katkı sağlanacağı ifade edildi. 32 bin 274 metrekare alanda yapılan öneri planında 25109 metrekare ticaret-turizm-konut alanı 7165 metrekare ise rekreasyon alanı olarak sunulduğu görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Yeni Karar! 9 Ekim Çarşamba Bugünün Kararları Ne?

Resmi Gazete'de Yeni Karar! 9 Ekim Çarşamba Bugünün Kararları Ne?