Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Altın Portakal'da Acı Kahve filminin dünya prömiyeri yapıldı

Antalya Altın Portakal'da Acı Kahve filminin dünya prömiyeri yapıldı

1. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Soner Sert'in yönettiği "Acı Kahve" filmi, dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Altın Portakal'da Acı Kahve filminin dünya prömiyeri yapıldı
KAYNAK: İHA

Antalya Altın Portakal Film Festivali, 61. yılını kutluyor. Bu yıl, film gösterimleri ve etkileyici söyleşilerle zenginleştirilen festivalde, önemli yapımlar yer alıyor. Festival kapsamında, ulusal uzun metraj film yarışması kategorisinde yer alan "Acı Kahve" filminin gösterimi, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.

"Acı Kahve" Filmi

Film, geleneksel aile yapısını sorgulayan bir hikaye ile izleyici karşısına çıkıyor. Söz töreni için bir araya gelen ailelerin doğal halleri anlatılıyor. Nazan Kesal, Buçe Buse Kahraman, Reha Özcan, Şerif Erol, Benian Dönmez, Name Önal ve Atay Yıldız gibi önemli isimlerin rol aldığı film, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Gösterim sonrası Yönetmen Soner Sert, yapım ekibi ve oyuncular, seyircilerden gelen soruları yanıtladı.

Yönetmenin Vizyonu

Filmin yönetmeni ve senaristi Soner Sert, "Aklımda bu fikir canlanmaya başladığı andan itibaren kurmaca bir hikayeyi belgesel gibi çekme fikri vardı," diyerek projenin arka planını anlattı. Filmin sadece 10 günde çekildiğini ifade eden Sert, hikayenin biçimini belirlemede belgesel unsurlarından faydalandığını vurguladı.

Nazan Kesal'ın Dikkat Çeken Açıklamaları

Filmde genç çiftlerden kızın annesini canlandıran Nazan Kesal, “Bu film, Türkiye'de aile yapısını sorgulayan bir yapım. Aileler kutsal kabul ediliyorsa, o ailelerde neden küçük kız çocukları öldürülüyor?” diye konuştu. Kesal, bağımsız sinemanın zorluklarını ve bununla mücadele etmenin önemini vurguladı. Ayrıca, filmdeki karakterinin rolünü oynamanın zorluklarına dikkat çekerek, “Bazen oyuncu olarak karakterlerimi haklı bulmak istiyorum, ancak bu her zaman mümkün olmuyor,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hedefteki Nazan Moroğlu’na TÜKD’den büyük destek!

Hedefteki Nazan Moroğlu’na TÜKD’den büyük destek!