Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Barosu'nda yeni bina için bekleyiş sürüyor

Antalya Barosu'nda yeni bina için bekleyiş sürüyor

Antalya Barosu’nun yeni hizmet binasının yapımına kısa süre önce başlanılacağı duyurulmuştu. Temel atma töreni öncesi inşaat alanın çevrildiği görüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Barosu'nda yeni bina için bekleyiş sürüyor
MUHABİR: Arda Kır

Antalya Barosu’nun yıllardır beklediği yeni hizmet binası için gerekli adımlar atılmış ve proje için onay alınmıştı. Pandemi dönemi ve ardından yaşanan 6 Şubat 2023 depremleri sebebiyle bir türlü başlanamayan Antalya Barosu Hizmet Binası yapımının yakın zamanda yapımına başlanacağı duyurulmuştu. Henüz belli olmayan ve teknik prosedürlerin halledilmesinin ardından temel atma töreni ve yapım başlangıcı olacağı ifade edilirken Bayındır Mahallesi 13081 ada 2 parselin etrafının çevrildiği ve inşaat çalışmalarına başlamak için hazırlık yapıldığı görüldü.

Antalya Barosu'nda yeni bina için bekleyiş sürüyor

UZUN SÜREDİR PLANLANAN BİR PROJE

Eski Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’ın döneminde yani 2016 yılında çalışmalara başlanmış olan yeni hizmet binası yapımı ile ilgili belediye başkanlarıyla görüşülerek alan tahsisi istenmiş ve görüşmelerden sonra 2017 yılında alanın tahsis yapılmıştı. İmar planları da tamamlanarak Meclis’ten geçen alana Türkiye Barolar Birliği’nden de onay çıkmıştı. Uzun süre projeyi yapabilecek bir firma bulunamazken, hizmet binası yapımı bir süre beklemişti. Araya giren pandemi dönemi ve 6 Şubat depremleri sebebiyle bir süre daha bekletilen projede son olarak Hüseyin Geçilmez’in başkanlığı bir firma ile anlaşılmıştı. Son olarak kazmanın vurulma işleme kalan projede, ilgili prosedür ve teknik işlemlerin tamamlanması sonrası başlanacağı görüldü. Alanda çevre düzenlemesi ve parseli çevirme işlemleri yapıldığı görülürken Akdeniz Gerçek’in edindiği bilgiye göre, bir süre sonra temel atma törenini gerçekleşeceği ifade edildi.

Antalya Barosu'nda yeni bina için bekleyiş sürüyor

“BARO’NUN RÜYASI”

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez konuyla ilgili olarak Akdeniz Gerçek’e geçtiğimiz ay verdiği demeçte, “Hepimizin ortak rüyası Baro binası idi. 8 bin mevcuda ulaşan bir baronun binası ve sosyal tesisi olmaması utanç verici idi. Bizden önceki dönemlerden beri bir mücadele vardı ve biz o mücadeleyi neticelendirdik. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu ayın sonunda bina temeli atmayı planlıyoruz. En sonunda bize yakışan bir binaya kavuşacağız” demişti.

TBB Muratpaşa'dan 2 Milyon TL'ye Arsa Aldı

2017 yılında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nun 973 sayılı kararıyla, 3 bin m2’lik Bayındır Mahallesi 13081 ada 2 parsel 2.010.000 Türk Lirası’na (TL) Muratpaşa Belediyesi’nden satın alınırken, bir süre sonra baro hizmet binasının temelinin atılması bekleniyor.

Antalya Barosu'nda yeni bina için bekleyiş sürüyor
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da  "Cloudbreak" isimli Mega yat 65 ton yakıt aldı

Muğla'da "Cloudbreak" isimli Mega yat 65 ton yakıt aldı