Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Hal'de yeni düzenleme: Ürün satış saati değişiyor

Antalya'da Hal'de yeni düzenleme: Ürün satış saati değişiyor

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği, Hal'de satış saatlerini yeniden düzenleyerek üreticilerin daha fazla alıcıya ulaşmasını hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Hal'de yeni düzenleme: Ürün satış saati değişiyor
KAYNAK: İHA

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER), üreticilerin ürünlerini daha değerinde satabilmeleri ve daha fazla alıcıya ulaşabilmeleri amacıyla yeni bir düzenlemeye gidiyor. Dernek, 21 Ekim itibariyle Hal'de satış saatlerini yeniden düzenleyeceğini duyurdu.

"Fiyat istikrarını sağlamayı hedefliyoruz"

ANTKOMDER Başkanı Nevzat Akcan, Antalya'da 2024-2025 örtü altı tarım sezonunun başladığını belirterek, bu sezonda üretici ve esnafın daha mutlu olmasını istediklerini söyledi. Hal'deki işleyişte aksaklıklar tespit ettiklerini dile getiren Akcan, "Haller, pazar ve borsa niteliği taşıyor. Ancak sebze ve meyve sektöründe hallerde yüzde 25 kayıtlı ürün varken, yüzde 75 kayıt dışı satış yapılmakta. Fiyat istikrarını sağlamak adına bu duruma müdahale ediyoruz" dedi.

Gece 03.00'te satış başlayacak

Hal'deki satış saatlerinin yeniden düzenlendiğini açıklayan Akcan, "Hal'lerin akşam saat 21.00-22.00'de açılması doğru değil. Bu saatlerde borsa oluşumu geniş bir zaman dilimine yayılıyor ve sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle 21 Ekim’den itibaren gece 03.00'te satışlara başlayacağız. Amacımız, üreticinin ürününü en iyi şekilde değerlendirip alıcıya ulaştırmak" diye konuştu.

Üretici ve esnaf rahatlayacak

Nevzat Akcan, üreticilerin uzun çalışma saatlerinden dolayı zorlandıklarını ifade ederek, "Üretici, gündüz serada çalışıyor, akşam da yorgun bir şekilde Hal'e gelmek zorunda kalıyor. Sabaha kadar araç içinde beklemek zorunda kalıyorlar. Yeni düzenleme ile bu sorunları azaltarak, çalışma saatlerini düşüreceğiz. Hem üretici hem de komisyoncular olarak daha rahat bir sezon geçireceğiz" dedi. Akcan, bu düzenlemenin hem üretici hem de esnaf ve tüketiciler için daha kazançlı bir sezon yaratacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gıda tehdidine yetim tür besin önerisi! Yetim besin türleri hangileri?

Gıda tehdidine yetim tür besin önerisi! Yetim besin türleri hangileri?