Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Münih-Antalya Seferi Yapan Uçağın Lastikleri Patladı

Münih-Antalya Seferi Yapan Uçağın Lastikleri Patladı

Corendon Havayolları'na ait uçak, Antalya'ya iniş sırasında sağ iki lastiği patladı. 174 yolcu ve 6 mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Münih-Antalya Seferi Yapan Uçağın Lastikleri Patladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Münih-Antalya seferini gerçekleştiren Corendon Havayolları'na ait uçak, Antalya Havalimanı'na inişi sırasında tehlikeli bir olay yaşadı. Uçağın inişi esnasında sağ iki lastiği patladı, ancak uçak güvenli bir şekilde taksi yolunda durdu. Uçakta bulunan 174 yolcu ve 6 mürettebatın tamamı güvenli bir şekilde tahliye edildi. Hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan hem de Corendon Havayolları'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

Bakanlık Açıklama Yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Corendon Havayolları'na ait TC TJV tescil numaralı Boeing 737-800 tipi uçağın, Antalya Havalimanı'na saat 14.10'da inişi sırasında sağ arka iki lastiğinin patladığı belirtildi. Olayın ardından uçaktaki 174 yolcu ve 6 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edildi. Uçak, inişin ardından güvenli bir bölgeye çekilerek havalimanındaki uçuşların aksatılmadan devam etmesi sağlandı.

Şirketten Açıklama Geldi

Corendon Havayolları da olayla ilgili bir açıklama yaparak, Münih-Antalya seferini gerçekleştiren TC-TJV tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın ana iniş takımı lastiklerinden birinin patladığını doğruladı. Şirket, uçağın güvenli bir şekilde iniş yaptığını ve taksi yolu üzerinde durduğunu belirtti. Uçakta bulunan 173 yolcu ve bir bebek ile birlikte toplamda 180 kişinin merdivenlerle sorunsuz bir şekilde indirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca, tüm yolculara ve mürettebata geçmiş olsun dilekleri iletilirken, teknik incelemelerin tamamlanmasının ardından uçağın yeniden seferlere başlayacağı ifade edildi.

Ekipler Müdahale Etti

Olay sırasında havalimanında herhangi bir panik yaşanmadığı ve güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle tahliyenin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Olayın ardından uçuşlar normal seyrinde devam etti. Yolcular ise havalimanı yetkilileri ve Corendon ekibi tarafından bilgilendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve Çevre İllerde Yer Yer Sağanak Yağışlar Bekleniyor

Antalya ve Çevre İllerde Yer Yer Sağanak Yağışlar Bekleniyor