Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödül Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödül Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

61’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödül Töreni Coşkuyla Gerçekleşti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivale yapılan başvuru sayısının son 10 yılın en yükseği olduğunu belirterek, “Her şeye rağmen Altın Portakal'ı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Son 10 yılın en büyük müracaatını aldık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivale son 10 yılın en büyük müracaatını aldıklarını belirtti. Böcek,  “Sanat şehri Antalya'mızda çok yoğun bir Altın Portakal Festivali geçirdik. Son 10 yılın en büyük müracaatını aldık. Bu çok sevindirici, her şeye rağmen Altın Portakal'ı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şimdi heyecanla ödülleri bekliyoruz, ödül alan bütün sanatçıları ve filmleri kutluyorum” diye konuştu.

Ferzan Özpetek: “Gelecek sene fahri başkan olarak gelebilirim”

Festivalin Ulusal Film Yarışması Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, Antalya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Özpetek, “Çok mutluyuz, beraber olmaktan beraber karar vermekten çok mutluyuz. Sonuçlarımızdan çok mutluyuz. Festivalin 12 yönetmeninden 11'inin ilk filmiydi, hepsi yeni yönetmendi. Antalya bambaşkaydı, gelecek seneye fahri başkan olarak gelebilirim. Bundan sonra her yıl Antalya'ya geliyoruz. Jüri ekibini de getireceğim yanımda” dedi.

paylaşmaktan büyük keyif aldık

Festivalin jüri ekibinde yer alan ünlü oyuncu İlker Kaleli, oylama sürecinde uyumlu bir ekip olduklarını belirtti. Kaleli, “Festivali keyifle geçirdik. Birlikte bu süreci paylaşmaktan büyük keyif aldık. Oylama ve film izleme süreçleri hem verimli hem de besleyici oldu,” dedi.

Heyecanlı bir süreçti

Mukadderat filminin yönetmeni Nadim Güç, ‘’Bu bizim ilk filmimizdi, izleyicilerin gösterdiği ilgiyle emeklerimizin karşılığını aldık. Çok heyecanlı bir süreçti'' diye konuştu.

Filmde rol alan Nur Sürer ise, Antalyalı sanatseverlere teşekkür ederek,  ‘’Hepinizi seviyoruz, burada da çok iyi karşılandık. Uzun soluklu festivallerden biri, zaman zaman hatalar olabiliyor. Özellikle bir oyuncu olarak sansür yaşanmasını istemiyorum, çünkü çok değerli bir festival” şeklinde konuştu

Teşekkür Etti

Balina'nın Bilgisi filminin yönetmeni Önder Şengül, Antalya seyircisinin coşkulu olduğunu ve izleyicilerle film sonrası güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şengül, seyircilere teşekkürlerini iletti.

çok mutlu oldum

Sanat hayatının 60. yılını kutlayan usta oyuncu Göksel Kortay, “Bugün 61. yıla başladım, çok heyecanlıyım, çok değişik bir duygu. 60. yılda buraya gelmek ve festivalin 61. yılı olması birbirine denk gelince çok mutlu oldum” dedi.

Umarım çok güzel bir gece olur

Ayça Bingöl ise, “Ben bu gece halkın coşkusuyla, meslektaşlarımla, ustalarımla olmaktan çok keyifliyim. Umarım çok güzel bir gece olur” şeklinde konuştu.

Kırmızı halı geçişinin ardından festivalin kapanış galası ve ödül töreni, Cam Piramit’te gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Genel Kurul Toplantısında Yönetim İbra Edildi

Galatasaray Genel Kurul Toplantısında Yönetim İbra Edildi