Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 'Mukadderat' filmine En İyi Film ödülünü verirken, 'Ayşe' filmi 4 ödülle geceye damgasını vurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu
KAYNAK: İHA

61. Altın Portakal Film Festivali, ödül töreninin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. Festival, bir hafta boyunca Antalya'da sinema coşkusunu doruklara taşıdı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu akşam gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. En iyi film ödülünü 'Mukadderat' kazanırken, 'Ayşe' filmi 4 kategoride ödül alarak geceye damgasını vurdu.

Festivalde neler yaşandı?

5 Ekim'de geleneksel Festival Korteji ile başlayan festival, açılış töreninde Onur ve Başarı ödüllerinin sahiplerini bulmasıyla sinemaseverleri ağırladı. Şebnem Dönmez'in sunumuyla Cam Piramit'te gerçekleştirilen ödül törenine jüri üyeleri, sanat dünyasından isimler ve binlerce sinemasever katıldı. Gece boyunca heyecan dolu anlar yaşanırken, 'Ayşe' filmi En İyi Kadın Oyuncu, Behlül Dal En İyi İlk Film, En İyi Yönetmen ve FİLMYÖN Özel Ödülü olmak üzere toplam 4 kategoride ödül aldı.

'Mukadderat' en iyi film ödülünü kazandı

En İyi Film ödülünü alan 'Mukadderat' filminin yönetmeni Nadim Güç, teşekkür konuşmasında "Bu hikayenin bana ulaşmasını sağlayan Erdi Işık'a ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederim. Bu benim ilk filmim, bu yüzden büyük bir anlam taşıyor. Üretmeye devam edeceğiz," dedi.

Barabar grubu kapanışta sahne aldı

Ödül töreninin kapanışında, ünlü oyuncular Serkan Keskin ve Taner Ölmez’in de yer aldığı Barabar grubu sahne aldı. Grubun solisti Taner Ölmez, seslendirdiği unutulmaz türkülerle salondaki konuklara müzik ziyafeti sundu. Dinleyiciler de şarkılara eşlik ederek geceye renk kattı.

Antalya sinema şehri olmaya devam edecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın sinema şehri olması yolunda çalışmaların devam edeceğini belirtti. Sinema Eser Sahipleri Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda festivalde gösterilen filmlerin telif haklarının ödeneceğini açıkladı. Ayrıca 62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 7-16 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Jüri ödülleri açıkladı

Bu yılki festivalde ödüller şu şekilde dağıtıldı:

  • En İyi Film: Mukadderat
  • En İyi Yönetmen: Necmi Sancak - Ayşe
  • En İyi Kadın Oyuncu: Nur Sürer - Mukadderat, Binnur Kaya - Ayşe
  • En İyi Erkek Oyuncu: Nejat İşler - Evcilik
  • Behlül Dal En İyi İlk Film: Necmi Sancak - Ayşe
  • FİLMYÖN Özel Ödülü: Ayşe
  • En İyi Belgesel Film: Kadranı Olmayan Saat - Fatma Karakuş Kaçmaz
  • En İyi Uluslararası Film: Beni Sakın Bırakma - Ana Guevara ve Leticia Jorge

Nur Sürer'den duygusal teşekkür

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nur Sürer, ödülünü sinemanın büyük ustası Yılmaz Güney'e ithaf etti. Sürer, "45 senelik oyunculuk hayatımda bana dokunan tüm yönetmenlere teşekkür ediyorum. Bu ödülü Yılmaz Güney için alıyorum," dedi. Aynı ödülü paylaşan Binnur Kaya ise ödülünü tüm kadınlara adadığını belirterek, kadınların artık eyleme geçme zamanının geldiğini vurguladı.

Festivalin ardından

61. Altın Portakal Film Festivali, ödül töreninin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. Festival, bir hafta boyunca Antalya'da sinema coşkusunu doruklara taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Yeni Karar! 13 Ekim Pazar Bugünün Kararları Ne?

Resmi Gazete'de Yeni Karar! 13 Ekim Pazar Bugünün Kararları Ne?