Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu üyesi Cengiz Kul: Yatıp kalkıp Filistin diyorlar kendi vatandaşını unuttular

Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu üyesi Cengiz Kul: Yatıp kalkıp Filistin diyorlar kendi vatandaşını unuttular

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Büyükşehirlerde kira fiyatları gerilemeye başladı’ söylemi sonrası kiracılardan büyük tepki geldi. Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu üyesi Cengiz Kul, “Yatıyoruz kalkıyoruz Filistin diyorlar kendi vatandaşını unuttular artık” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu üyesi Cengiz Kul: Yatıp kalkıp Filistin diyorlar kendi vatandaşını unuttular

Kiracılar Dayanışma Platformu, hem Antalya’da hem de tüm Türkiye’de kanayan bir sorun haline gelen kira fiyatlarının yüksekliği konusu hakkında bir çok kez yürüyüş ve basın açıklaması yapmıştı. Kira fiyatları sebebiyle, üniversite öğrencilerinin Antalya’yı daha seyrek tercih etmeleri, memurların başka şehirlere tayin istemesi gibi pek çok sorun doğuran kira fiyatları adalet sistemini de sekteye uğratıyor.

AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları her geçen gün hız kazanırken, emekçinin barınma sorunu da aynı ivme ile hareket ediyor. Antalya’da 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabileceği 2 odalı bir evin fiyatı asgari ücretin üzerinde iken, kiracılar, sorun yaşadıkları ev sahibi ile davalık oluyor. Ülkelerde savaşların patlak vermesinin ardından Türkiye kontrolsüz göçe maruz kaldı. En fazla göçmen barındıran şehirlerin başında Antalya geliyor. Çok fazla yabancı göçüne maruz kalan Antalya'da fırsatçı ev sahipleri, ev kiralarını fahiş fiyattan gösteriyor. Asgari ücrete kadar çıkan kiraları ödemeye gücü yetmeyen vatandaşlar, merkez dışında ev arayışlarına giriyor. Barınma krizinin son bulması için Ankara’da siyasiler ile görüşen kiracılar 36 maddelik çözüm önerilerini iletmişti. Kiracıların Ankara ziyaretinin ardından TBMM’de kiracıların sorunları araştırılsın önergesi AKP ve MHP’nin oyları ile reddedilirken, kiracılar umduklarını bulamadı.

Vatandaşını Unuttular2

“YETKİLİLER GÖREVE”

Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu üyesi Cengiz Kul, “Mehmet Şimşek büyük şehirlerde kiralarda gerileme başladığını belirtmiş. Bizler de bu ülkede yaşıyoruz bırakın büyükşehirlerde gerilemeyi Anadolu ve kırsal kesimde dahi hala ev sahibinin kiracıyı sokağa atma, darp, tehditler ve huzursuzluklar hızla devam artıyor. Sayın bakana soruyorum yetmedi mi sokağa atılan genç, yaşlı, kadın, dar gelirlilerin çilesi. Biz meclise 36 maddelik çözüm ile gittik inceleyip bakabilirler. Türk halkı zorda Türk Halkı barınma sorununu yasa ile çözülmesini bekliyor. Yabancı mültecilere yapılan yardımlardan bizim öz vatandaşlarımız da faydalanmak istiyor. Sokağa atılan darp edilen tehdit şantaj ve mobing uygulanan kiracı da bir Gazzeli kadar gündem olmuyor. Yatıyoruz kalkıyoruz Filistin diyorlar kendi vatandaşını unuttular artık. Bütün yöneticileri ivedilikle göreve davet ediyorum. Artık bu halkı perişan ettikleri aşikar ve ortadadır. Yabancı sığınmacı ve mülteciler Türk halkının önüne geçmiş durumdadır. Başka Türkiye yok bu halka bu vatana bu millete sahip çıkmaları için başta Cumhurbaşkanı ve bakanları acilen göreve davet ediyoruz” diyerek çözüm istedi

Vatandaşını Unuttular

Vatandaşını Unuttular4

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Kim Olsun

Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Kim Olsun