Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Kaş'ta konaklamalı orman parkı ihalesi protesto edilecek

Kaş'ta konaklamalı orman parkı ihalesi protesto edilecek

Kaş Çevre ve Kültür Derneği, herkesi Kaş'ın Pınarbaşı Mahallesi'nde yapılmak istenen ‘konaklamalı’ orman parkı ihalesini protestoya davet etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaş'ta konaklamalı orman parkı ihalesi protesto edilecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde, ‘konaklamalı’ orman parkı ihalesinin yapılacağı 18 Ekim 2024 tarihinde duyurulmuştu.

Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı duyuruda, Pınarbaşı Mahallesi yerleşimine bitişik 20 bin 400 m2’lik orman arazisinin Phellos Antik Kentine giden kadim Likya Yolunu ve Orman Yangın Gözetleme Kulesini içine alacak şekilde ihale ile 20 yıllığına özel işletmeye kiralanacağı belirtildi.

30 çadırlı kamp, 20 karavan kamp alanı yapılacak

İhalede her biri 80 m2’lik alana sahip 30 ayrı Çadırlı Kamp Alanı ile her biri 80 m2’den oluşan 20 ayrı Karavan Kamp Alanı’nı da içeren Pınarbaşı Orman Parkı, Mayıs 2022’de çıkarılan Orman Parkları Yönetmeliği çerçevesinde imar planı şartı da aranmadan uygulamaya konulacak. Bu durum yaklaşık 100-150 kişi kapasiteli bir otel kullanımını imar kanunundan da kaçırarak ‘orman parkı’ adı altında orman arazisine monte etmek anlamına geliyor.

ihalenin iptali istendi

Pınarbaşı Mahallelisinin karşı çıktığı ihale için Pınarbaşı Muhtarı İbrahim Gölgeci ve mahalleli itiraz dilekçelerini Kaş Kaymakamlığı’na ve Orman İlçe Müdürlüğüne iletmiş ve ihalenin iptalini istedi. 

ihale protesto edilecek

Yaz aylarında yangın riski nedeniyle yerel halkın girişine bile izin verilmeyen Pınarbaşı’ndaki ormanlık alanın ‘Konaklamalı Orman Parkı’ olarak kiralanmak istenmesine karşı çıkan bölge halkı, Kaş'ta konaklamalı orman parkı ihalesini yarın (13 Ekim 2024) Pınarbaşı'nda protesto edecek.

Anayasa’ya, Orman Kanunu’na, ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırılık teşkil eden Orman Parkları Yönetmeliği'nin, orman arazilerine yönelik rant ve yapılaşma saldırısının yeni bir biçimi olarak uygulamaya konulduğunu belirten vatandaşlar, Rant projelerinin bir yenisi olan, orman arazilerini yapılaşmaya açan yönetmelik iptal edilmesini talep ediyor.

Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı'ndan çağrı

Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, Pınarbaşı Konaklamalı Orman Parkı İhalesinin iptali için, orman varlıklarını tehlikeye atan yönetmeliğin iptali için herkesi Pınarbaşı Mahallelisine desteğe davet etti. Akoy, "Kaş halkının, milletvekillerimizin ve meclis üyelerimizin katılımıyla Pınarbaşı Konaklamalı Orman İhalesinin ve tüm ormanlarımız üzerinde büyük bir tahribata neden olacak, orman yangını riskini arttırarak halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak Orman parkı yönetmeliğinin iptalini isteyeceğiz." açıklamasını yaptı. 

Akdeniz Gerçek, Kaş'ta konaklamalı orman parkı ihalesini daha önce de sayfalarına taşımıştı. Önceki haberimizi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bronz Madalya Kazanan Birgül Erken Türk Kadınlarına Armağan Etti

Bronz Madalya Kazanan Birgül Erken Türk Kadınlarına Armağan Etti