Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Gülizar" filmi gösterildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Gülizar" filmi gösterildi

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Gülizar" filminin Türkiye prömiyeri Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Gülizar" filmi gösterildi
KAYNAK: AA

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimleri, söyleşi ve oturumlarla devam ediyor. Festival kapsamında "Gülizar" filminin Türkiye prömiyeri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gülizar filminin prömiyeri ve söyleşi

Yönetmenliğini ve senaristliğini Belkıs Bayrak'ın üstlendiği "Gülizar", Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışan filmlerden biri olarak dikkat çekti. Gösterimin ardından, yönetmen Bayrak, oyuncular ve film ekibi, seyircilerle bir araya gelerek soruları yanıtladıkları bir söyleşi gerçekleştirdi.

Başrollerini Ecem Uzun, Bekir Behrem, Aslı İçözü, Hazal Torlak, Hülya Aydın, Ernest Malazogu, Hakan Yufkacıgil, Şehsuvar Aktaş ve Serdar Bordanacı'nın paylaştığı filmin prömiyeri, festivale damga vurdu.

5 yıllık bir serüven: Gülizar'ın hikayesi

Yönetmen Belkıs Bayrak, filmi izleyenlerle duygu dolu anlar yaşadı. Bayrak, filmi oluşturma sürecini şu sözlerle anlattı:
"Yaklaşık 5 yıllık bir serüveni var. Sinema televizyon yüksek lisans mezunuyum ve üniversitedeki hocamın bir hikayesini paylaşmasıyla başladı. Ancak bu hikaye üzerine 2-3 yıl boyunca mesai harcadım ve bambaşka bir versiyon oluşturduk."

Bayrak, filmin temelindeki katmanlarda alan ihlallerine dikkat çekerken, taciz konusunun ise en üst ve görünür safhada olduğunu vurguladı.

Ecem Uzun'dan teşekkür mesajı

Başrolde yer alan Ecem Uzun, izleyicilere gösterime katıldıkları için teşekkür etti. Uzun, seyircilerin desteğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Gülizar filminin konusu

Film, düğün hazırlıkları sırasında tacize uğrayan genç bir kadının, Gülizar'ın, yaşadıklarını konu alıyor. Gülizar, saldırganın kim olduğunu öğrendiğinde, hayatı klostrofobik bir çıkmaza dönüşüyor. Film, genç kadının bu zorlu yolculuğunu ve içinde bulunduğu çıkmazı anlatıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışanları üzecek haber! Maaş zammı hesapları sürerken IMF'den uyarı

Çalışanları üzecek haber! Maaş zammı hesapları sürerken IMF'den uyarı