Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Tabip Odası’ndan Büyük Ankara Mitingi’ne Destek

Antalya Tabip Odası’ndan Büyük Ankara Mitingi’ne Destek

Antalya Tabip Odası, Aile Hekimleri Eğitim ve Fedakarlık Derneği'nin Büyük Ankara Mitingi'ne destek verecek. İşte miting detayları.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Tabip Odası’ndan Büyük Ankara Mitingi’ne Destek
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Tabip Odası, 19 Ekim’de Aile Hekimleri Eğitim ve Fedakarlık Derneği (AHEF) tarafından düzenlenecek Büyük Ankara Mitingi’ne destek vereceğini açıkladı. Aile hekimliği alanında yapılması planlanan düzenlemelerin, sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken oda, bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Yönetmelik Taslağına Tepki

Antalya Tabip Odası, Aile hekimi ücretlerinde düşüşe sebep olabilecek yönetmelik taslağını protesto etmek amacıyla mitinge katılacak. Oda, sağlık bakanlığının koruyucu hekimliği göz ardı ederek tedavi edici performans kriterleri getirmesini eleştiriyor. Yapılan açıklamada, “Bu taslak, aile hekimliğinin temel felsefesine aykırıdır. Aile hekimleri, koruyucu hekimliğin önemli birer parçasıdır,” denildi.

Adil Ücretlendirme Talebi

Ayrıca, aile hekimleri için adil bir ücretlendirme yapılması gerektiğinin altı çizildi. %80 sabit, en fazla %20 performans kriterli bir sistem öneren Antalya Tabip Odası, karmaşık hesaplamaların ortadan kaldırılmasını talep ediyor. Oda, “Aile hekimleri, aşı yaptırmayan aileler veya sağlık merkezine gelmeyen hastalar nedeniyle sorumlu tutulmamalıdır,” ifadesinde bulundu.

Objektif Değerlendirmelere Karşı Çıkış

E-nabız memnuniyet puanı gibi subjektif ölçütlerin aile hekimlerinin ücretlendirmesine yansıtılmaması gerektiğini vurgulayan oda, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için daha yapıcı ve bilimsel kriterler geliştirilmesini önerdi.

Katılım İçin İletişim

Mitinge katılmak isteyen sağlık çalışanları için ulaşım organizasyonu sağlanacağı belirtildi. Antalya Tabip Odası, katılmak isteyen meslektaşların, 0532 337 78 77 numaralı telefondan irtibata geçmelerini önerdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Antalya Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi