Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Manuel Lettenbichler Sea To Sky Enduro Yarışında Birinci Oldu

Manuel Lettenbichler Sea To Sky Enduro Yarışında Birinci Oldu

Hard Enduro Dünya Motosiklet Şampiyonası’nın 6. ayağı olan Sea To Sky, zorlu parkurları ve nefes kesen mücadeleleri ile sona erdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manuel Lettenbichler Sea To Sky Enduro Yarışında Birinci Oldu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, nefes kesen mücadelelerle sona erdi. Hard Enduro Dünya Motosiklet Şampiyonası'nın 6. ayağı olan bu prestijli yarışta, Alman sporcu Manuel Lettenbichler birinci oldu. Lettenbichler, yarışın son etabı olan zorlu Tahtalı Dağı tırmanışını başarıyla tamamlayarak zirvede yer aldı.

Sea To Sky yarışı, 10 Ekim Perşembe günü plaj etabıyla start aldı, ardından 11 Ekim’de orman etabı koşuldu. Yarışın son günü olan bugün, sporcular Çamyuva Sahili’nden başlayıp Kesmeboğazı’ndan geçerek ormanlık alanda mücadele etti. Yarışçılar, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesinde finiş çizgisine ulaştı. 42 ülkeden katılan 420 sporcu, bu zorlu parkurda en iyi dereceyi elde edebilmek için yoğun çaba gösterdi.

Lettenbichler Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Alman sporcu Manuel Lettenbichler, dağ etabını birinci olarak tamamladıktan sonra duygusal anlar yaşadı. Lettenbichler, yarış sonrasında yaptığı açıklamada, orman etabında bir kaza geçirdiğini ancak birinciliği elde ettiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. İkinciliği İngiliz Graham Jarvis, üçüncülüğü ise İspanyol Mario Roman kazandı.

Ödül Töreni Tahtalı Dağı’nda Yapıldı

Yarışın sonunda Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bir ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren sporculara ödüllerini Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan ve World Hard Enduro Direktörü Winni Kerschhaggl takdim etti. Vali Hulusi Şahin, organizasyonun Antalya’nın doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak açısından büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "“Şu anda 2 bin 365 metredeyiz. Ekim ayının ortalarındayız ve sıcaktan bunalıyoruz. İşte bu Antalya. Denizden gökyüzüne yapılan müthiş bir dünya organizasyonunu Antalya’da tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha da önemli organizasyonlar gelecek. Antalya’ya yakışan, Antalya’nın muhteşem doğasına, coğrafyasına, denizine, dağına, ormanına yakışan etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Gerçekten uluslararası arenada yerini buldu

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan, organizasyonun bu yıl dünya çapında önemli bir takvime girdiğini belirterek, ‘’Öncelikle Kemer Enduro Kulübümüzü tebrik ediyorum. Görsel olsun, zorluk derecesi olsun, bütün dünyayı buraya toplamışlar. Bu çok büyük bir başarıdır. Dünyada 7 ülkede yapılan bir organizasyonu ülkemizde Kemer’e çekmeleri gerçekten farklı bir başarı. Organizasyona her sene bir şeyler katıyorlar, organizasyon her sene büyüyor. Gerçekten uluslararası arenada yerini buldu. Bu sene hak ettiği takvime de girdi. Bundan sonra bu organizasyonu Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Kemer Kulübü ile birlikte çok daha iyi noktalara getireceğiz. Benim amacım burada artık Türk sporcuları da görmek. Bütün sporcuları tebrik ediyorum. Dünyanın çeşitli noktalarından 100’den fazla sporcuyu buralara getirmek çok büyük bir başarı. Ben Semih başkanı bir kere daha kutluyorum. Yerel yönetimimizden ve valiliğimizden de sözü aldık. Bundan sonra organizasyonu daha da büyüterek Kemer’de mıh gibi çakacağız'' dedi.

Zor bir yarış oldu

Sea To Sky Organizatörü Semih Özdemir, yarışın zorlu geçtiğini ve bu yılki parkurun yarışçılar tarafından da teknik olarak daha zorlayıcı bulunduğunu dile getirdi. Özdemir, ‘’Bugün dağ yarışıyla birlikte Sea To Sky’ın 15’incisini tamamlamış durumdayız. Yarışçılar geldi ve bu da bizim için her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor. Kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bizi destekleyen kurumlarımıza, federasyonumuza, herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah 16’ncısında görüşmek üzere. Dünya şampiyonası olduğu için son bölümde, yarışın son 45 kilometresinde özellikle zorlaştırdık ve etap teknik hale geldi. Bunu yarışçılar da söyledi. Zor bir yarış oldu. Sea To sky tarihinde hiçbir yarış bu kadar uzun sürmemişti. 4 saat 45 dakikada tamamladılar, efor harcadılar. Tebrik ediyoruz kendilerini'' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep'te eşini 4 çocuğunu k*tleden babanın kuzeni konuştu

Gaziantep'te eşini 4 çocuğunu k*tleden babanın kuzeni konuştu