Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya'da Türk Kültürüne Sevdalı Britte Kosing Hayatını Kaybetti

Alanya'da Türk Kültürüne Sevdalı Britte Kosing Hayatını Kaybetti

Almanya'dan Türkiye'ye yerleşen ve Türk kültürüne sevdalı bir çift olan Britte ve Alfred Kosing'ten Britte, 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Alanya'da Türk Kültürüne Sevdalı Britte Kosing Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Alanya ilçesinde uzun yıllar boyunca yaşayan ve Türk kültürüne olan sevgisiyle tanınan 83 yaşındaki Britte Kosing, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Müslüman olduktan sonra ‘Yasemin’ ismini alan Kosing, vasiyeti üzerine 2020 yılında kaybettiği eşi Alman filozof Prof. Dr. Alfred Kosing’in yanına defnedildi.

Türk Kültürüne Sevdalı Bir Çift: Britte ve Alfred Kosing

Britte Kosing, eşi Prof. Dr. Alfred Kosing’in Almanya’dan emekli olmasının ardından, 2000 yılında Türk kültürüne duydukları ilgi nedeniyle Alanya’ya yerleşmişti. 2020 yılında eşini kaybetmenin acısını yaşayan Kosing, Kahramanmaraş depreminde insanların yardımlaşma ruhundan etkilenerek İslamiyet’e ilgi duymaya başladı. Müftülükte düzenlenen bir törenle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Kosing, ‘Yasemin’ ismini aldı ve bu adıyla anılmaya başladı.

Ani Ölüm: Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Konaklı Mahallesi’ndeki evinde yaşamını sürdüren Britte Kosing, 19 Eylül Salı günü sabah saat 06.00 sularında kalp krizi geçirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen 83 yaşındaki Kosing, hayatını kaybetti.

Cikcilli Yabancılar Mezarlığı’nda Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kosing için Cikcilli Yabancılar Mezarlığı’nda İslami usullere göre cenaze töreni düzenlendi. Törene Alanya Türk Alman Derneği (ATAD) üyeleri, yakınları ve dostları katıldı. Kosing’in vasiyeti üzerine Müslüman olarak toprağa verilen Yasemin Kosing, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

“Türkiye Sevdasını İnancıyla Taçlandırdı”

Törende konuşan Alanya Türk Alman Derneği Başkanı Fahri Yiğit, “Britte Kosing ve eşi, uzun yıllardır derneğimizin değerli üyeleriydi. Onları çok sevdik ve saygı duyduk. Maalesef beklemediğimiz bir anda aramızdan ayrıldı,” dedi.

ATAD 2. Başkanı ve Britte Kosing’in yakın arkadaşı Fatma Özsüer ise “Britte, yani Yasemin benim 23 yıllık can dostumdu. Türkiye sevdasını inancıyla taçlandırıp Müslüman oldu. Güzelliği ve zarafetiyle derneğimizin saygı duyulan bir üyesiydi. Yasemin Hanım’ın son yolculuğunda yanındayız. Allah rahmet eylesin,” ifadelerini kullandı.

Eşinin Yanına Defnedildi

Britte Kosing, 2020 yılında vefat eden eşi Prof. Dr. Alfred Kosing’in yanına defnedildi. Alman filozof Alfred Kosing, emekliliğinin ardından Türkiye’ye yerleşmiş ve Alanya’da hayatını sürdürmüştü. Çift, Türkiye’ye olan sevgileriyle tanınıyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Benzine Yeni Zam Kapıda! Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Benzine Yeni Zam Kapıda! Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?