Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Yardımsever Şehit Dedesi Ramazan Akkabak Hayatını Kaybetti

Antalya'da Yardımsever Şehit Dedesi Ramazan Akkabak Hayatını Kaybetti

Antalya'nın Serik ilçesinde şehit dede 88 yaşındaki Ramazan Akkabak, torununu kaybettikten sonra yardımseverliğiyle tanındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Yardımsever Şehit Dedesi Ramazan Akkabak Hayatını Kaybetti
KAYNAK: AA

Antalya'nın Serik ilçesinde, kendisi için toplanan yardım paralarını ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayarak gönüllere taht kuran şehit dedesi 88 yaşındaki Ramazan Akkabak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Torununu Şehit Veren Dede, Yüreklerde İz Bıraktı

Ramazan Akkabak, torunu Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın 2015 yılında Mardin’in Midyat ilçesi Düzoba köyü mevkisinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen mayın patlamasında şehit olmasının ardından, yaşadığı acıya rağmen yardımseverliğiyle tanındı. Torunu Barış Akkabak'ı henüz küçük yaşta annesini kaybettikten sonra, babasının ilgilenmemesi nedeniyle kendi büyüten dede Akkabak, torununun vefatından sonra kendisi için toplanan yardım paralarını, ekonomik durumu iyi olmamasına rağmen ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışladı.

Bir Ay Süren Tedavi Sonrası Hayata Veda Etti

Yaklaşık bir aydır Kepez Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Ramazan Akkabak, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitirdi. Akkabak, yardımseverliği ve fedakarlığı ile sadece Serik halkının değil, tüm Türkiye'nin gönlünde yer edinmişti.

Cenazesi Torununun Yanına Defnedilecek

Ramazan Akkabak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakip Serik’in Kozan Mahallesi Gökveliler Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından, torunu Barış Akkabak’ın mezarının yanında toprağa verilecek. Yakınları ve sevenleri, bu anlamlı vedada Akkabak ailesini yalnız bırakmayacak.

Şehit Torunu ile Birlikte Anılacak

Jandarma Komando Er Barış Akkabak, 1 Ağustos 2015 tarihinde Mardin'de şehit olmuş, şehitlik mertebesine ulaşan torununun kimliğinde ise babası olarak dedesi Ramazan Akkabak’ın adı yazılıydı. Torununun şehadetinin ardından yaşadığı acıya rağmen, yardımsever tutumuyla öne çıkan Akkabak, kendisi için toplanan paraları ihtiyacı olan öğrencilere bağışlamış ve “Onların eğitimlerine bir katkım olsun” demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana’da Süper Hücre fırtınası! Aniden bastırdı şehri felç etti

Adana’da Süper Hücre fırtınası! Aniden bastırdı şehri felç etti