Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Arabasız Gün etkinliği! Yarın o yollar kapalı

Antalya’da Arabasız Gün etkinliği! Yarın o yollar kapalı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Arabasız Gün etkinliğinı duyurdu. Kapalı yollarla ilgili bilgiler haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Arabasız Gün etkinliği! Yarın o yollar kapalı
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Antalya’da “Arabasız Gün” Etkinliği

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın en önemli etkinliklerinden biri olan “Arabasız Gün”, 22 Eylül’de düzenlenecek. Antalya’da bu etkinlik kapsamında Lara Caddesi 2070 Sokak kesişimi 15.00 - 22.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak. Bu süre zarfında caddenin yalnızca yaya ve bisikletlilere açık olacağı ve çeşitli etkinliklerle hareketlilik haftasının kutlanacağı belirtildi. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için alternatif güzergahları kullanmaları istendi.


Avrupa Hareketlilik Haftası Nedir?

Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve dünya genelinde birçok şehir ve belediyenin katıldığı bir projedir. 2002 yılından bu yana her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan bu hafta, belediyelerin ve vatandaşların çevre dostu ulaşım yöntemleri benimsemelerini teşvik eder. Haftanın amacı, toplu taşıma, bisiklet ve yaya yollarının kullanımını artırmak ve bireysel araç kullanımını azaltarak, daha sürdürülebilir bir kent yaşamı oluşturmak için farkındalık yaratmaktır.

Türkiye’de Hareketlilik Haftası Katılımı Giderek Artıyor

Türkiye, Avrupa Hareketlilik Haftası’na ilk kez 2009 yılında sadece 2 belediye ile katılmıştı. Ancak son yıllarda bu sayı hızla artarak 2023 yılında 670 belediyeye ulaştı. Türkiye, bu katılım sayısıyla Avrupa’da lider konumda bulunuyor. Bu yıl da Antalya dahil birçok şehir, etkinlik ve kampanyalarla bu önemli haftayı kutlayacak.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadıköy’de Dev Derbi! Fenerbahçe 1 - Galatasaray 3

Kadıköy’de Dev Derbi! Fenerbahçe 1 - Galatasaray 3