Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya 8 Yıl Önce Temeli Atılan Alanya Toptancı Hali'nde Sona Yaklaşıldı

8 Yıl Önce Temeli Atılan Alanya Toptancı Hali'nde Sona Yaklaşıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya Toptancı Hali Kompleksi Projesi, bölgedeki dağınık toptancı hallerini tek çatı altında toplayarak sona yaklaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
8 Yıl Önce Temeli Atılan Alanya Toptancı Hali'nde Sona Yaklaşıldı
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da, bölgede dağınık halde bulunan toptancı hallerini tek çatı altında toplayacak Alanya Toptancı Hali Kompleksi Projesi’nde sona yaklaşılıyor. 8 yıl önce temeli atılan ve 156 dönüm arazi üzerine inşa edilen modern tesisin yakında hizmete açılması planlanıyor.

8 Yıllık Projede Sona Doğru

11 Aralık 2016’da temeli atılan Alanya Toptancı Hali Projesi, Alanya, Payallar, Konaklı, Türkler ve Demirtaş bölgelerindeki dağınık hallerin tek bir çatı altında toplanması amacıyla başlatıldı. Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel’in, “Hal’den anlarız” diyerek duyurduğu projede, sona yaklaşıldı. Alanya Toptancı Hal Projesini, Alanya ALTSO ve hal esnafı yaptırmış, Antalya Büyükşehir Belediyesi de yapım işini üstlenmişti. 

Başkan Böcek: "Devlette Devamlılık Esastır"

6 Eylül 2024’te düzenlenen Foot Fast'te gerçekleşen avokado ve mango hasadı sırasında Alanya Toptancı Hali’nin son durumu gündeme geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Devlette devamlılık esastır. Yaklaşık 1 katrilyon TL'yi bulan Alanya Toptancı Hali'ni çok yakında hizmete açmayı planlıyoruz” diyerek projenin son aşamaya geldiğini belirtti.

Altyapı ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Alanya Türkler’de inşa edilen ve büyük oranda tamamlanan projede, sundurma imalatlarının betonarme temel ve kolon ayakları tamamlandı. Altyapı çalışmaları bitirilen hal kompleksinde, iç meydanın beton dökümü tamamlandı, saha betonunun ise yüzde 75’i tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmaları ise hızla devam ediyor.

156 Dönüm Arazide Modern Tesis

156 dönümlük bir alana yayılan Yeni Alanya Toptancı Hali Kompleksi, bölgedeki tüccar, komisyoncu ve üreticilerin daha uygun şartlarda ticaret yapmalarını sağlayacak. Toplam 26 bloktan oluşan tesiste; 19 hal bloğunda 159 dükkan, 4 ardiye bloğunda 34 dükkan, 1 idari ve 1 ticari blokta 28 iş yeri bulunuyor. Ayrıca 4 banka ve 1 postane dükkanı da yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni milyarderler listesi yayınlandı: 2024'te en zengin 28 ismi

Yeni milyarderler listesi yayınlandı: 2024'te en zengin 28 ismi