Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Silifke'de gelin damada beşi bir yerde sebze tohumu takıldı

Silifke'de gelin damada beşi bir yerde sebze tohumu takıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen düğünde, gelin ve damada beşi bir yerde altın yerine sebze tohumu hediye edildi. İşte nedeni...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Silifke'de gelin damada beşi bir yerde sebze tohumu takıldı
KAYNAK: İHA

Mersin’in Silifke ilçesinde sağlık çalışanı Seher Öz ve Uzman Çavuş Ahmet Doğan dünya evine girdi. Düzenlenen düğünün geleneksel takı merasimi dikkat çekici bir yenilikle gerçekleştirildi. Bu özel günde, çiftlere beşi bir yerde altın yerine beşi bir yerde sebze tohumu hediye edildi.

Sebze Tohumu Hediye Edildi

Düğün merasimi sırasında, gelin Seher Öz’ün babası Ali Öz ve damat Ahmet Doğan’ın babası Ali Doğan, Silifke'de çilek ve sebze üretimi ile geçimlerini sürdürdükleri için geleneksel altın yerine sebze tohumu hediye etmeyi tercih ettiler.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, düğün töreninde yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz biz bu bölgede tarımla uğraşıyoruz. Çiftçilikle geçiniyoruz. Adet olmuştur. Genelde düğünlerde para ve altın takılır. Biz bugün çok daha değerli bir şey takacağız. Genç çiftlerimize tohum takacağız. İnşallah bereketli ve hayırlı olur. Bol ve bereketli bir yaşamları olur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çiftlik Geleneği

Damat Ahmet Doğan, Silifke yöresinin çiftçilikle ünlü olduğunu belirterek, “Silifke yöresinde, bölgemizde çiftçilikle uğraşılmaktadır. Babalarımız çiftçilikle uğraştığı için bugün bize tohum takıldı” şeklinde konuştu. Gelin Seher Öz ise, “Beşi bir yerde altın yerine tohum takıldı. Ülkemizde daha bereketli ürünler yetiştirilir inşallah” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Yüzmek Ne Demek? Temiz Denizde Yüzmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Yüzmek Ne Demek? Temiz Denizde Yüzmek Ne Anlama Gelir?