Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da şelaleye zarar veren maden firması askıya alındı

Hatay'da şelaleye zarar veren maden firması askıya alındı

Hatay'da doğa harikası olarak kabul edilen Dekuk Şelalesi, maden arama firmasının gerçekleştirdiği patlama sonucunda zarar gördü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da şelaleye zarar veren maden firması askıya alındı
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan Dekuk şelalesi, uzun yıllardır bölge halkının doğayla iç içe vakit geçirdiği, sakin ve serin bir mekandı. Ancak son zamanlarda şelalenin doğal güzelliği, yaşanan kuraklık nedeniyle giderek azalmıştı. Bu duruma bir de şimdiye kadar hiç yaşanmayan bir olay eklendi.

Patlama Sonucu Doğa Zarar Gördü

Şelalenin 100 metre mesafesinde gerçekleşen patlama, bölgenin doğal yapısına büyük zarar verdi. Patlama anı, sosyal medyada hızla yayıldı ve Hatay Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan incelemede, patlamanın şelaleye zarar veren bir maden firmasının faaliyeti sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

Valilik İncelemelerine Başladı

Hatay Valiliği, söz konusu bölgenin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırıldığını açıkladı. Ancak şelalenin doğal bir güzellik olduğunu ve korunması gerektiğini vurgulayarak, maden firmasının faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu. Ayrıca, patlamanın çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Belediyesi Burs Başvuruları 20 Eylül'de Son Buluyor

Kepez Belediyesi Burs Başvuruları 20 Eylül'de Son Buluyor