Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu Antalya'da

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu Antalya'da

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Türkiye'nin bilişim sektörü, yenilikçi ve ihracat odaklı bir atılım yakaladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu Antalya'da
KAYNAK: Haber Merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu Antalya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çoştu, 'Türkiye'nin bilişim sektörü, son yıllarda önemli bir atılım yakaladı. Yenilik kapasitesi, çevikliği, yeni ürün ve hizmetleriyle sektör, kabuğunu kırdı. İhracat performansıyla da öne çıkan bilişim sektörü, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi atılımının itici gücü oldu' dedi.

Çoştu, 'Bilişim sektörümüz büyük bir dinamizm yakalamış durumda. Yenilik kapasitesiyle, çevikliğiyle, yeni ürün ve hizmetleriyle, ihracat performansıyla sektörün kabuğunu kırdığı kanaatindeyim' diye konuştu.

Çoştu, 'Kamu olarak da bilişim sektörünün önünü açacak ve daha da hızlandıracak adımlar atmaya gayret gösterdiklerini belirterek, "Kamu alımlarında yetkilendirme, kamuda bulut bilişim uygulamaları, veri merkezi kapasitesinin artırılması ve sınır örtesi veri paylaşımı yönünde çalışmalar sürdürüyoruz' ifadelerini kullandı.

Bilişim sektörü için yeni destek programları geliştirdiklerini de anlatan Çoştu, 'TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem çağrıları ile yapay zeka alanına hem kamu hem özel sektör tarafında bir ivme kazandırmayı umuyoruz. Kümelenme destek programını yeniden devreye aldık' dedi.

Çoştu, Türkiye'nin dijital teknolojilerde performansını daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, 'Yapacak çok iş var, büyük bir potansiyelimiz ve büyük bir vizyonumuz var. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek Türkiye Yüzyılı vizyonunu, Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştireceğimize inanıyorum' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İklim krizine karşı harekete geç

İklim krizine karşı harekete geç