Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Bodrum'da sınır ihlal etti

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Bodrum'da sınır ihlal etti

Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Türk karasularına girerek sınır ihlali gerçekleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Bodrum'da sınır ihlal etti
KAYNAK: İHA

Muğla'da, sabah saat 10.30 sıralarında Bodrum’un Akyarlar açıklarında yaşandı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Türk karasularına girerek bir mülteci botunu takip etmeye başladı. Yunan botları, mülteci botunu karaya yaklaşık 50 metre mesafede Akcabük Tatil Sitesi önlerine kadar kovaladı. O esnada mülteci botunda bulunan bir kişi karaya çıkmayı başardı.

Vatandaşlar İhbar etti

Olayı fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil, Jandarma ve Türk Sahil Güvenlik ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye hızla sevk edilen Türk güvenlik birimleri, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal ettiğini tespit etti ve müdahalede bulundu. Türk ekiplerinin varlığını fark eden Yunan Sahil Güvenlik botları, hızla bölgeden uzaklaştı.

Olay Anı Kamerada

Yaşanan sınır ihlali, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonları ile kaydedildi. Görüntülerde, Yunan botlarının mülteci botunu sahile kadar kovaladığı ve Türk karasularında dolaştığı anlar yer aldı. Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede incelemelerde bulundu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkari Yüksekova’da Anadolujet Uçağı Pistten Çıktı

Hakkari Yüksekova’da Anadolujet Uçağı Pistten Çıktı