Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Erdemli'de TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması

Mersin Erdemli'de TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması

Türkiye'de ilk kez Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, ikinci gününde de büyük bir heyecana sahne oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Erdemli'de TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması
KAYNAK: İHA

Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN işbirliği ile düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması, 19-22 Eylül tarihleri arasında Erdemli Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştiriliyor. Yarışmanın ikinci gününde, suya indirilen teknelerle manuel gitme ve limana yanaşma etabının startı verildi.

İlk gün yapılan teknik kontrollerde bir takım elendi ve finale 26 takım kaldı. Yarışmacılar, sabah saatlerinden itibaren parkurda yerlerini alarak, denizde kendilerine verilen görevleri yerine getirmek için yarıştı. Sırayla çağrılan takımlar, teknelerini denize indirerek önce 5 etaptan oluşan manuel sürüş parkurunu tamamladı, ardından limana yanaşma görevini başarıyla gerçekleştirmeye çalıştı.

“Manuel Sürüşte Başarılı Olduk”

Yarışmaya Ankara’dan katılan Furkan Ahmet Karabulut, ikinci gün yarışlarının kendileri için iyi geçtiğini belirterek, “Bugün bizim için beklediğimiz gibi geçti. Aracımız yapılan testlerde gayet düzgün gidiyordu, bugün de bir sıkıntı yaşamadık. Düzgünce park yerimize girdik ve geri geldik. Hedefimiz kendimizi geliştirip, daha iyisini yapabilmek” dedi. İstanbul’dan katılan Muhammet Ali Taştan ise, “Dün gerekli kontroller yapıldı. Bugün de kameradan alınan görüntü ile birlikte manuel bir şekilde engellerden kaçıp limana yanaşma görevini tamamladık. Hedefimiz dereceye girmek ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hafta Sonu Otonom Yarışlar Yapılacak

TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörlüğü görevlisi Muhammet Fatih Şahin, yarışmanın ikinci gününde takımların manuel olarak performanslarını sergilediğini belirtti. Şahin, “İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın ikinci günündeyiz. Aralık ayında başlayan sürecin gerçek finalindeyiz. Takımlar bugün parkur üzerinde manuel olarak performanslarını sergileyip engellerden sakınma ve limana yanaşma görevlerini tamamlayacaklar” diye konuştu. Şahin, 26 takımın bugün puanlarını toplayacağını, hafta sonu ise otonom etabında yarışarak puanlarını yükseltmeye çalışacaklarını ekledi.

Yaratıcılık ve Teknoloji Bir Arada

TEKNOFEST kapsamında ilk kez düzenlenen bu yarışma, insansız deniz araçları konusunda gençlerin yaratıcılıklarını ve teknolojik bilgi birikimlerini sergileme fırsatı sunuyor. Yarışmacılar, tasarladıkları insansız deniz araçlarıyla denizde belirlenen görevleri yerine getirerek hem teknik becerilerini geliştiriyor hem de geleceğin teknolojilerine uyum sağlıyorlar. Hafta sonu yapılacak otonom etapta ise takımların araçları kendi kendine hareket ederek görevleri yerine getirecek.

Teknoloji Meraklıları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik

TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması, deniz teknolojileri ve insansız araçlar konusuna ilgi duyan herkes için heyecan verici bir etkinlik. Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen bu etkinlik, hem katılımcılar hem de izleyiciler için unutulmaz anlara sahne oluyor. Yarışmaların hafta sonu yapılacak final etabında ise büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anneye En Güzel Çiçek Buketleri: Hangi Çiçekler Seçilmeli?

Anneye En Güzel Çiçek Buketleri: Hangi Çiçekler Seçilmeli?