Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a Siyasi Yasak Tepkiler Yükseliyor

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a Siyasi Yasak Tepkiler Yükseliyor

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a dolandırıcılık suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesi, Adana'da geniş yankı buldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a Siyasi Yasak Tepkiler Yükseliyor
KAYNAK: İHA

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a dolandırıcılık suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesi, Adana'da geniş yankı buldu. CHP Adana İl Başkanlığı, konuyla ilgili Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Yoğun Katılım ve Destek

Açıklamaya, CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve diğer CHP’li belediye başkanları katıldı. Ceyhanlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Aydar’a destek mesajları verildi.

Zeydan Karalar: "Haksızlıklar Bizleri Büyütüyor"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydar’a yönelik haksızlıklara karşı duracaklarını belirterek, "Her engelleme bizleri daha da büyütüyor. Kadir Aydar, bir sonraki seçimde daha güçlü gelecek" dedi. Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı hizmetlerine vurgu yaparak, "Baktılar ki, CHP'li belediyeler olağanüstü işler yaptı, bu yüzden kaybetmeyi kabul edemediler" şeklinde konuştu.

Kadir Aydar: "Bu Karar Ceyhanlıların İradesine Saygısızlık"

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, basın açıklamasında, "Bana verilen bu siyasi yasak, Ceyhanlıların iradesinin gasp edilmesidir. Yalan ifadelerle bir operasyon yaşadık" dedi. Hızla sonuçlanan davanın adalet sistemine zarar verdiğini belirten Aydar, "Ev sahibi-kiracı arasındaki anlaşmazlık bile en az bir yıl sürer. Bana 16 günde karar verildi. Hukukun neresinde bu?" ifadelerini kullandı.

Aydar, yargılama sürecinde adaletin tecelli edeceğine olan inancını koruduğunu ve mücadeleye devam edeceğini belirtti. "Bu kararı hukuki olarak sorgulamak benim hakkım" diyerek, kararın peşini bırakmayacağını ifade etti.

Ceyhan'da Siyasi Gelişmelerin Takibi

Aydar ve destekçileri, haksız yere verilen cezanın ve yasakların ardındaki gerçeklerin açığa çıkarılması için mücadele edeceklerini belirttiler. Ceyhan'daki siyasi atmosferin nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.

Kadir Aydar Kimdir, Aslan Nereli?

Kadir Aydar, 6 Haziran 1988’de Adana’nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ceyhan’da başlayan Kadir Aydar yükseköğrenimini, İstanbul Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı Bölümü, Çukurova Üniversitesi Yönetim Pazarlama ve Muhasebe Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahar Candan Davasında Şok Gelişme! Bahar Candan Tahliye Mi Oldu?

Bahar Candan Davasında Şok Gelişme! Bahar Candan Tahliye Mi Oldu?