Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Osmaniye'de Tesla'ya Dava Açan Mühendisin Yüzü Güldü!

Osmaniye'de Tesla'ya Dava Açan Mühendisin Yüzü Güldü!

Endüstri Yüksek Mühendisi Atakan Ertuğ, Osmaniye'de yaşadığı teknik sorunlarla dolu Tesla aracıyla hukuk mücadelesini kazandı. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Osmaniye'de Tesla'ya Dava Açan Mühendisin Yüzü Güldü!
KAYNAK: İHA

Osmaniye'de yaşayan Endüstri Yüksek Mühendisi Atakan Ertuğ, sıfır aldığı Tesla aracında yaşadığı teknik sorunlar sonrası başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Ertuğ, yeni aracı piyasanın altında satarak farklı bir elektrikli araç almayı planlıyor.

Arızalarla Başlayan Mücadele

2023 yılının Ağustos ayında sıfır Tesla aracı teslim alan 40 yaşındaki Atakan Ertuğ, aracı aldıktan sadece iki ay sonra arızalar yaşamaya başladı. Otobanda seyir halindeyken hız kesme ve "Güvenli bir yere çekin" uyarıları ile karşılaşan Ertuğ, aracın gaz kesmesi üzerine yoğun trafikte güçlükle emniyet şeridine çekti. Tesla'nın Türkiye distribütörüne durumu bildiren Ertuğ, her defasında arızaların kendisinden kaynaklandığı cevabını alınca sorunu mahkemeye taşıdı.

Mahkeme "Kusurlu" Dedi, Aracın Üst Modeli İle Değiştirilmesine Karar Verdi

Mahkeme sürecinde talep edilen bilirkişi raporlarını inceleyen mahkeme, aracın "kusurlu" olduğunu tespit etti ve Ertuğ'a aynı modelin üst versiyonunun verilmesine hükmetti. Kararın ardından Ertuğ, Tesla marka araçlara olan güvenini kaybettiğini belirterek, yeni aracı indirim yaparak satacağını ifade etti.

"Otobanda Aniden Fren Yaptı, Kaza Yapıyordum"

Ertuğ, dava devam ederken yaşadığı bir başka olayın ise hiç olmaması gereken bir durum olduğunu dile getirdi. Otobanda sol şeritte ilerlerken, aracın kendi kendine ani fren yaptığını ve sağa doğru kaymaya başladığını belirtti. Durumu firmaya ilettiğinde, Avrupa’daki Tesla yetkilileriyle görüştüklerini ancak sorunun neden kaynaklandığını tespit edemediklerini söylediklerini ifade eden Ertuğ, "Bana '100 kilometreden fazla hız yapmayın, riskli olur' dediler, adeta çocuk avutur gibi geçiştirdiler" dedi.

"Elektrikli Araçlardan Vazgeçmedik Ama Tesla'dan Soğuduk"

Mahkeme kararı sonrası kendisine verilecek üst model Tesla aracını piyasadan düşük fiyatla satarak başka bir elektrikli araç almayı planladığını söyleyen Ertuğ, "Tesla ile ilgili güven sorunumuz var. Aynı sorunları tekrar yaşamak istemiyorum. Elektrikli araçlardan vazgeçmedik, doğaya olan saygımızdan dolayı bu araçları tercih etmeye devam edeceğiz ama Tesla artık bizim için bir seçenek değil" ifadelerini kullandı.

Yeni Plan: Başka Bir Marka Elektrikli Araç

Ertuğ, Tesla’yı satma planının ardından farklı bir marka elektrikli araç alacağını belirtti ve doğa dostu alternatiflere yönelerek enerji verimliliği sağlamak istediğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeyma'ya Ne Oldu? 8 Yaşındaki Şeyma Hayatına Son Vermek İstedi!

Şeyma'ya Ne Oldu? 8 Yaşındaki Şeyma Hayatına Son Vermek İstedi!