Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Burdur’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç 4 Hastaya Umut Olacak

Burdur’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç 4 Hastaya Umut Olacak

Burdur'da beyin kanaması geçiren H.T., organ bağışı sayesinde 4 hastaya umut oldu. H.T.'nin kalp, karaciğer ve böbrekleri nakledildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Burdur’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç 4 Hastaya Umut Olacak
KAYNAK: İHA

Burdur’un Gölhisar ilçesinde evinde düşerek beyin kanaması geçiren 34 yaşındaki H.T., hastanede 3 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışını kabul etmesiyle H.T.’nin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, toplamda 4 hastaya nakledilmek üzere hazırlandı.

Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı

H.T., 27 Eylül akşamı evinde yaşadığı düşme sonrası önce Gölhisar Devlet Hastanesi’ne, ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Geçtiğimiz günlerde beyin ölümü gerçekleşen genç adamın ailesi, organ bağışını kabul ederek bir iyilikte bulunmayı seçti.

Organ Nakli Süreci Başladı

Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakil Birimi tarafından yapılan tetkiklerin ardından H.T.’nin organları, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakil Merkezi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden gelen özel ekipler tarafından alındı. Ameliyat, Burdur Devlet Hastanesi’nde 12.00’de başladı ve yaklaşık 3.5 saat sürdü. Alınan kalp, Ankara’da nakil bekleyen bir hasta için Süleyman Demirel Havalimanı’na, karaciğer ve böbrekler ise Antalya’ya nakledildi.

Organ Bağışının Önemi Vurgulandı

Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Yüksel, "Ailesinin onayıyla organları 4 kişiye hayat olacaktır. Ailemize şükranlarımızı sunarız," dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kısaoğlu, organ nakli bekleyen hastaların sayısının giderek arttığını belirterek, "Organ bağışı oranlarının yükselmesi için toplumda bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugün burada organ bağışında bulunan ailelere teşekkür ediyoruz. H.T.’nin iki böbreği, karaciğeri ve kalbi, 4 farklı kişiye umut olacak," şeklinde konuştu.

Toplum Bilinçlenmeli

Prof. Dr. Kısaoğlu, Türkiye'de organ bağışının çoğunlukla canlı vericilerle yapıldığını ve kadavradan yapılan bağış oranlarının artırılması gerektiğini vurguladı. "Bu süreçte toplumun bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Organ bağışının önemini hep birlikte vurgulamalıyız," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Zengin İsimleri Açıklandı Damat Selçuk Bayraktar Listede

Türkiye'nin Zengin İsimleri Açıklandı Damat Selçuk Bayraktar Listede